Konser tartışmasında yeni perde: AKP'li belediye bir konsere 85 milyon lira harcamış
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2024
Paylaş
X Post
Gazeteci Nevşin Mengü YouTube kanalında AKP'li Menemen Belediyesi'nin konser ve söyleşiler için ayırdığı milyonlarca liralık ödemelerin belgesine ulaştığını açıkladı. Mengü'nün açıkladığı belgeler arasında 85 milyon liralık bir ödeme bulunuyor.
AKP'li belediyelerin borçlarını ödemek için başvurduğu yollardan biri olan Hazine'nin belediyeye devrettiği arazileri imara açıp tekrar Hazine'ye yüksek bedellerle satma veya borcu karşılığında verme dolandırıcılığını bu kez gazeteci Nevşin Mengü kanalında ele aldı.
MENEMEN BELEDİYESİ'NİN BİR KONSERE 85 MİLYON LİRA ÖDEDİĞİNİ AÇIKLADI
"Ebru Gündeş konserine ayrılan bütçe nedeniyle eleştirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni tabi ki eleştirelim ama bunları eleştirelim" diyen Mengü, İzmir'in tek AKP'li belediyesi olan Menemen Belediyesi'nin tek bir konsere 85 milyon lira harcadığını ortaya çıkardı.
İşte Mengü'nün o konuşması:
"CHP'li belediyeler konserleri biraz azaltacakmış. Özgür Özel, paramız yok halk ekonomik olarak zor durumda diyerek erken seçim çağrısında bulunuyor.
... AKP'li Menemen Belediyesi ise 30 Eylül-9 Ekim arası konser ve söyleşi organizasyonları düzenlemiş. 85 milyon, 4 milyon ve 1 milyon liralık ödemeler var. Ajda Pekkan, Sinan Akçıl, Perihan Savaş, Hülya Koçyiğit konser veren söyleşi yapan isimler arasında bulunuyor.
85 milyonluk konserin kimin verdiğini bilmiyorum.
Menemen Belediyesi ciddi SGK borçları olan bir belediye. Borçlarını ödemek için hazinedeki bazı arazileri önce belediyeye aktarıyorlar daha sonra belediyeler bu arazilere imar çıkarıp tekrar hazineye satıyorlar.
Bu ilk değil daha önce farklı AKP'li belediyelerde de gördük." açıklaması yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gülistan Doku Cinayetinde Eski Vali'nin 300 Kiloluk Uyuşturucu Yazışması Gündemde2.Bahçeli’den İstifa Çağrılarına Yanıt: TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na "Yalnız Değilsin" Çelengi3.Beklenen Sinyal Geldi mi? İzmir de AKP'ye Geçiyor mu?4.MHK Soruşturmasında İlk Tutuklamalar: Hakem Yasin Kol ‘Şike’ ve ‘Teşvik’ Suçlamasıyla Cezaevinde5.Yerel Yönetimlere Yargı Kıskacı: Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen İçin Sulh Ceza Hakimliğinden Tutuklama
6.Havada Panik! Ankara-Şanlıurfa Uçağında Bomba Alarmı7.Kaya Çiftinden TMSF’ye 'Gönüllü' İade: Fon Vurgununda Ana Para Kaldı, Kâr Hesaba Aktarıldı8.Polis Müdahale Etti! Cemil Tugay'ın AKP İddiası İzmir'i Ayağa Kaldırdı9.Kral III. Charles ve 'İslam ve Batı'10.Tutuklu Türker Ertürk, 49 gün sonra tahliye edildi

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

HARUN TOKAK

ÇOK OKUNAN HABERLER

Gülistan Doku Cinayetinde Eski Vali'nin 300 Kilolu...

Bahçeli’den İstifa Çağrılarına Yanıt: TFF Başkanı ...

Beklenen Sinyal Geldi mi? İzmir de AKP'ye Geçiyor ...

MHK Soruşturmasında İlk Tutuklamalar: Hakem Yasin ...

Yerel Yönetimlere Yargı Kıskacı: Eyüpsultan Beledi...







