Küresel ısınmaya yol açan gazlar rekor seviyede
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 23 2018
Paylaş
X Post
Atmosferdeki sera gazı salımı rekor seviyelere ulaştı. Uyarıyı yapan Dünya Meteoroloji Örgütü, küresel ısınmayı tetikleyen gazların oranının artışında uzun vadede bir yavaşlama olmadığını kaydetti.
2015 Paris İklim Anlaşması'yla ilgili görüşmeler öncesinde yıllık raporunu açıklayan örgüt, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi için fırsat kapılarının kapanmak üzere olduğu uyarısında bulunuyor.
Örgütün genel sekreteri Petteri Taalas'a göre karbondioksit ve diğer gazların salınımı ciddi oranda azalmadığı sürece iklim değişikliği dünyada kalıcı ve geri dönülemez yıkıcı etkiler bırakacak.
Atmosferdeki karbondioksit seviyesi bir önceki yıla göre 2.2 artarak 2017 yılında milyonda 405.5 parçacığa ulaştı. Bu oranların 1984’den beri kaydedilen en yüksek seviye olduğunun altını çiziliyor.
Karbondioksit, 1990'dan bu yana küresel ısınmanın başlıca sebebi olarak kabul ediliyor.
Taalas, karbondioksitin benzer seviyelerde olduğu 3 ila 5 milyon yıl önce havanın şu ana göre 2-3 derece daha sıcak ve su seviyesinin ise 10-20 metre daha yüksek olduğunu belirtiyor.
DMÖ verilerine göre azot ve metan gazı seviyelerinde de artış gözlemlendi.
DMÖ ayrıca uluslararası önlemlere rağmen atmosferdeki kloroflorokarbon gazlarından CFC-11'in de yükselişte olduğuna dikkat çekiyor. Örgüt, yapılan ölçümlere dayanarak söz konusu gazın kaynağı olarak Doğu Asya'yı gösteriyor
Çevre Araştırma Ajansının bir raporu (EIA) da Çin'deki fabrikalara işaret ediyor. Ülke çapındaki 18 firmadan alınan örnekleri inceleyen ajansa göre yalıtım maddesi üreten fabrikalarda CFC-11 gazı yaygın olarak kullanılıyor.
Euronews
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:2.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?
6.Kahraman aşçı: Saldırgana o engel olmuş! Daha fazla kaybı önlemiş!7.'Hülle taktiği' komiteden döndü; Türkiye hayal kırıklığına uğradı!8.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı9.KHK'lıların peşinde mi koşuyorlardı? İstihbarat ve Güvenlik teşkilatı neden saldırıları engellemedi?10.Trump: İran ile hiç olmadığı kadar anlaşmaya yakınız!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi...







