Mahkemede, İmamoğlu kürsüye vura vura konuştu; Bazılarının tavla arkadaşı bile yok

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Eylül 13 2025
İmamoğlu kürsüye vurarak, "İnfaz yapılıyor burada. Yargısız infaz. Burada korku üretmeye çalışıyorlar. Bizi zannediyorlar ki zindanlarda susturabilirler. Ne kadar çok isteseler de susturamayacaklar." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması, Silivri’de görüldü. İmamoğlu’nun duruşmada sergilediği tavır ve verdiği yanıtlara salon alkışlarla karşılık verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ailesi ve partililerin yanından İmamoğlu’na desteğe gelenler arasında üniversite arkadaşları da vardı. İmamoğlu kürsüye vurarak, “İnfaz yapılıyor burada. Yargısız infaz. Burada korku üretmeye çalışıyorlar. Bizi zannediyorlar ki zindanlarda susturabilirler. Ne kadar çok isteseler de susturamayacaklar.” dedi.

DURUŞMA TARİHİ 20 EKİM’E ERTELENDİ

Mahkeme duruşmayı 20 Ekim 2025 saat 11.00’a erteledi. Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın bir sonraki duruşmaya fiziki olarak getirilmesini reddeden mahkeme ayrıca, bir sonraki duruşmanın da Silivri’de yapılmasına karar verdi.

SAVUNMA AVUKATI CEZAEVİNDE OLAN BİR AVUKAT

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu diploma davasında ilk kez hakim karşısına çıkarken duruşmada dikkat çeken bir karar da geldi. İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan’ın “diploma davası”nda müdafii olarak yer alması talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Duruşma sırasında hakim İmamoğlu’na dosya kapsamındaki avukatı Mehmet Pehlivan soruldu. Hakim, “müdafi olarak ister misiniz?” diye sorunca İmamoğlu da “tabii ki” yanıtını verdi.

Mehmet Pehlivan’ın tutuklu bulunduğu cezaevine Segbis ile bağlanıldı. Mehmet Pehlivan’ın duruşmaya bağlanması yönünde karar çıktı.

‘ŞU AN TARİHTE BİR İLK YAŞIYORUZ’

Tutuklu Ekrem İmamoğlu’nun savunmasına tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan da dahil oldu.

Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’ndan Silivri’deki mahkeme salonuna bağlanan, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan, “Şu an yargı tarihinde bir ilk yaşıyoruz. Tutuklu avukat müd

Bu haberler de ilginizi çekebilir