Meclis kürsüsünden işkenceyi anlattı: 'Gördüklerime dayanamayıp ağladım'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 9 2025
Paylaş
X Post
İmamoğlu eylemlerinde tutuklanan gençlere yapılanları anlatan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Meclis kürsüsünden işkenceyi anlattı. Eylemcilerin gözaltı ve tutuklanma süreçlerini takip eden isimlerden Tanrıkulu, "Gördüklerime dayanamayıp ağladım" diyerek şahit olduğu anları aktardı.
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ile başlayan eylemlerde yüzlerce üniversite öğrencisi genç gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Gençlerin gözaltına alınma ve tutuklanma sürecinde işkence gördüklerine dair iddialar ortaya atıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı işkence iddialarını yalanlarken gençlerin bu süreçte takibini yapan isimlerden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Gençlerin gözlerinin vücutlarının mosmor olduğunu görüp fotoğrafını çektik. Bunları tutanak altına aldık. Bazı genç kadınların bacak aralarına tekme atıldığı için vajinal bölgesinde kanamalar oluşmuş" diyerek işkence iddialarını kayıt altına aldırmıştı.
"GÖRDÜKLERİME DAYANAMAYIP AĞLADIM"
Halktv'de yer alan habere göre Sezgin Tanrıkulu, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada işkence iddialarını bir kez daha aktardı.
Bu kez gözaltı ve tutuklama süreçlerinde yaşadıklarını gençlerin ağzından aktaran Tanrıkulu, kan donduran o ifadeleri açıkladı.
Çağlayan Adliyesi'nde şahit olduklarına dayanamayıp ağladığını ifade eden Sezgin Tanrıkulu, "Adliyeye getirilen gençlerle 3 gün boyunca birlikteydim ve o tabloyu görünce arkamı döndüm bir duvara uzaklaştım ve ağladım" dedi.
MECLİS KÜRSÜSÜNDEN İŞKENCEYİ ANLATTI
Tanrıkulu'nun aktardıklarına göre; saçından çekilerek yerde sürüklenen genç kadın bir de cinsel tacize uğradı. Erkek polis tarafından tacize uğradığını anlatan genç şunları söyledi:
'Saçımdan çekildim. Yerde sürüklendim. Kelepçe takmaya götürülürken -seni dövmeyeceğim tamam- deyip ambulansın arkasına götürdü. Sakallı, bıyıklı, renkli gözlü ve uzun boylu 1.85, 1.95, 1.90 boylarında olan erkek polis senin göğüslerin mi var? diyerek göğüslerime dokundu. Ben de o es
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rojin Kabaiş'in sırrını çözecek yeni adım: Terar telefona odaklanıldı!2.Otomobil devi şoke etti: 19.5 milyon aracını geri çağırdı3.48 saat sonra binlerce telefon iletişime kapatılacak4.Türkiye, ifade özgürlüğü ihlalleri nedeniyle AİHM tarafından 432 kez mahkum edildi5.Afrika ülkesi Türkiye'yi tehdit etti: Hemen iadesini istediler
6.Bu tatbikat Orta Doğu'yu gerdi: İsrail'in 100 metre yakınına bomba yağdıracaklar7.Emekliye ikramiye dayatması: Yine değişen birşey yok!8.Kulis! Bahçeli'nin 'Ahmetler makama' çağrısı yanıt mı buluyor?9.Von der Leyen savaşın AB'ye maliyetini itiraf etti!10.Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: Varsa cesaretin...

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rojin Kabaiş'in sırrını çözecek yeni adım: Terar t...

Otomobil devi şoke etti: 19.5 milyon aracını geri ...

48 saat sonra binlerce telefon iletişime kapatılac...

Türkiye, ifade özgürlüğü ihlalleri nedeniyle AİHM ...

Afrika ülkesi Türkiye'yi tehdit etti: Hemen iadesi...







