Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Çalışmaları Başlattı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 13 2026
Paylaş
X Post
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen ve PKK/KCK mensuplarına af öngören çerçeve yasaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, kanunun 8'inci maddesinin uygulanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Aktürk, bu çalışmaların devletin ilgili kurumlarıyla uyum ve koordinasyon içinde yürütüldüğünü ifade etti.
Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Çalışmaları Başlattı



Tuğamiral Aktürk, açıklamayı Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu'nda düzenlenen haftalık basın toplantısında yaptı. Aktürk, toplantıda 14 Ağustos 1974 tarihinde gerçekleştirilen İkinci Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıl dönümünde şehitleri ve gazileri andı.

Sözcü Aktürk, 'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmaların tarihi önemde olduğunu belirtti. Aktürk, çerçeve yasanın uygulanmasına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 'Bugün gelinen aşamada en büyük pay, vatan uğruna fedakarlığın en yüce örneğini sergileyen aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve onların kıymetli ailelerine aittir. Bakanlığımızca, Kanun’un 8’inci maddesinin uygulanmasına yönelik olarak devletimizin ilgili kurumlarıyla tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde gerekli çalışmalara başlanmıştır.'

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülkenin beka ve güvenliğine yönelik tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini sınırlar içinde ve ötesinde kesintisiz sürdürdüğünü vurguladı. Bu bağlamda, geçtiğimiz hafta içinde barınma alanlarından kaçan üç PKK'lı teröristin teslim olduğu bilgisini paylaştı.