New York'ta bomba paniği: 3 sinagog ve bir müze için ihbar yapıldı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 5 2024
Paylaş
X Post
Brooklyn Heights ve Manhattan’da toplam 3 sinagog ile Brooklyn Müzesi’nde bomba olduğu yönünde yapılan ihbarların asılsız olduğu belirlendi.
ABD’nin New York kentinde, 3 sinagog ve bir müzeye bomba ihbarı yapıldığı belirtildi. New York Polis Departmanı'nın (NYPD) açıklamasında, ihbarların asılsız çıktığı aktarıldı.
Gazete Duvar'ın haberine göre Brooklyn Heights'ta 1, Manhattan’da 2 sinagog ile Brooklyn Müzesi’ne mail yoluyla bomba ihbarı yapıldığı belirtildi. İhbarın ardından polis, Brooklyn Heights'teki sinagogda yaklaşık 250 kişiyi tahliye ederken, incelemeler sonucu herhangi bir patlayıcı tespit edilmediği aktarıldı. Mail yoluyla ihbar yapanların kimliği henüz tespit edilemedi.
New York Valisi Kathy Hochul, “Tehditlerin gerçek olmadığı tespit edilmiştir. Korku tohumları eken kişilere müsamaha göstermeyeceğiz. Sorumlular cezalandırılmalıdır” açıklamasında bulundu. Olayın, 'nefret suçu' olarak soruşturulduğu bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sivil Toplumun Sesi: Özgür Medya2.Suç örgütü lideri konsolosluk aracı ile yurtdışına kaçırılmış!3.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı4.Yapay zeka 1.600 kişilik ilişki ağını çıkardı: Epstein davasında kim kiminle bağlantılı?5.AYM'de kritik gelişme: 20 Bin TL yapılan en düşük emekli maaşı için son sözü söyleyecek!
6.TEMU geri döndü! Ama şartlı!7.Uyuşturucu soruşturmasıyla gündeme gelmişti: Furkan Torlak artık Adalet Bakanlığı'nda8.Ankara’da yeni safha: "İçişleri'nde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"9.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?10.Rusya’da dijital kuşatma: Telegram’dan sonra sıra WhatsApp’ta

KEMAL GÜLEN

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL













