Ortadoğu'daki gelişmeler Rusya-Ukrayna müzakerelerini etkiledi

Samanyoluhaber.com - Moskova
Daha önce görüşmelerin mart ayı başında Abu Dabi'de yapılabileceği ifade edilmişti. Ancak ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri de bölgesel gerilimin parçası haline geldi.
Zelenskiy, Ortadoğu'daki güvenlik durumunun ve "gerçek diplomatik imkanların" seviyesinin, bir sonraki barış görüşmesinin zaman ve yerini belirleyeceğini söyledi.
Cenevre'de Sonuçsuz Görüşmeler
Geçen hafta Cenevre'de yapılan son tur görüşmelerde somut bir ilerleme sağlanamadı. Kiev ve Moskova süreci "zorlu" olarak nitelendirirken, Washington "anlamlı ilerleme" kaydedildiğini savundu.
Zelenskiy'nin ekibinden yapılan açıklamada, Rus tarafının ABD'nin Ukrayna'ya yönelik savaş sonrası güvenlik garantileri teklifini kabul edebileceğini dile getirdiği aktarıldı. Ancak şu ana kadar Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir zirve konusunda mutabakat sağlanmadı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK













