Otel personeli: 'Düzgün yangın merdiveni yok, yangın tüpleri yok, yangın alarmları çalışmıyor!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 22 2025
Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında konukları kurtarmak için çabalayan otel görevlileri yaşadıklarını anlattı. Otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Neçirvan Öner, "Düzgün bir yangın merdiveni yok, katlarda yangın tüpleri yok, yangın alarmları çalışmıyor" dedi. Otel görevlisi Halil Gümüş ise, "Ahşap bir bina. Yangın alarmı olsa bu kadar insan vefat etmezdi" bilgisini verdi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de, sabaha karşı yangın çıktı.
Sabah saatlerinde 10 olarak açıklanan ölü sayısı, gece saatlerinde 76'ya yükseldi. İçişleri Bakanlığı, hayatını kaybeden 52 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini, 45 kişinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini bildirdi.
İşletme sahibi dahil 9 kişi gözaltına alındı. Yangın ise yaklaşık 10 saat süren müdahale sonrası söndürüldü.
"YANGIN ALARMI ÇALIŞMADI"
Cumhuriyet'te yer alan habere göre kayak merkezinde itfaiyenin bulunmaması ve merkezin Bolu'ya 1 saat 15 dakika uzaklıkta olması nedeniyle ekiplerin bölgeye gelme süresi 1 saati buldu. Görgü tanıkları, "bu sebeple müdahalede geç kalındığını" ve "yangın alarmı çalmadığını" söyledi.
Otel görevlisi Halil Gümüş de gece uyandıktan sonra çalışma arkadaşlarıyla oteldeki yangına ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını anlattı. Gümüş, "Çığlık sesleriyle uyandım. Aslında o sesler hala kulağımda çınlıyor. İnsanların 'Kurtarın beni' demekten başka hiçbir çaresi yoktu" dedi.
Buldukları merdivenlerle konukları tahliye etmeye başladıklarını dile getiren Gümüş, "Üst katlardan tahliyeyi yapamadık çünkü bu bizim için çok zordu. Yorgan açmaya başladık. Atlamak isteyenler oldu, kendi imkanlarımızla atlamayı önlemeyi denedik. Çünkü 3 yaşındaki çocuk sallandırılıyordu, dumana maruz kaldı. İki ekibe bölünerek kendi imkanlarımızla müdahaleye başladık. Yaklaşık 25 kişi kurtardık" ifadelerini kullandı.
"YANGIN ALARMI OLSA BU KADAR İNSAN VEFAT ETMEZDİ"
İtfaiye gelene kadar arkadaşlarıyla konukları kurtarmaya çalıştıklarını anlatan otel personeli Kemal Gümüş ise o anlara ilişkin, "Birçok kişi kurtulmak için atladı. Bir hemşire arkadaşımız vardı, rahmetli oldu. Allah
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.Teknik güncelleme duyurusu7.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı8.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







