Özel muhalefetten destek istedi: 'Nihai amaçları benim belimi kırmak'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin Birgün gazetesine değerlendirmelerde bulunduğu röportajda, CHP’li belediyelere, belediye başkanlarına ve kendi yakın çevresine yönelik yargı süreçlerine sert tepki gösterdi. Özel, son dönemde yürütülen operasyonları yalnızca tek tek isimlere dönük girişimler olarak görmediklerini belirterek, yaşananları “CHP’nin kurumsal kimliğine saldırı” olarak nitelendirdi.
“SALDIRILARI TOPYEKÛN PARTİYE YAPILMIŞ SALDIRILAR OLARAK GÖRÜYORUZ”
CHP lideri, etkin pişmanlık kapsamında verilen ifadeler üzerinden CHP Genel Merkezi’nin hedef alındığını savundu.
Özel, “Saldırıları topyekûn partiye yapılmış saldırılar olarak kabul ediyoruz” diyerek, hem belediyelere hem de parti yöneticilerine yönelik iddiaların aynı siyasi hedef doğrultusunda gündeme getirildiğini söyledi.
“HERKESE İFTİRA ATTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek’in ifadeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Özel, kendisine yönelik “örgüt” imalarına da tepki gösterdi.
“Ben CHP örgütünün başındayım, bana yakıştırdıkları, uydurdukları hiçbir örgütü de kabul etmiyoruz” diyen Özel, Muhittin Böcek’in kendisiyle görüşen milletvekilleri aracılığıyla “Genel Başkanıma selam söyleyin” mesajı gönderdiğini ve “İftira at dediler, atmadım” dediğini aktardı.
Özel, “Gözü dönmüş şekilde herkese iftira attırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
“EN YAKINLARIMA SALDIRIYORLAR”
CHP lideri, hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e de iftira atılmak istendiğini öne sürdü.
Özel, bunun başarılamaması üzerine hedefin CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya çevrildiğini savundu. Kendi yakın çevresinden Demirhan Gözaçan’ın da sürece dahil edildiğini belirten Özel, “Sağdıcım, çocukluk arkadaşım Demirhan’ı aldılar. En yakınlarıma saldırıyorlar” dedi.
“AMAÇ 19 MART’TAN SONRA OLUŞAN DİRENCİ KIRMAK”
Özel, yargı süreçlerinin arkasındaki asıl amacın, 19 Mart operasyonları sonrasında oluşan toplumsal ve siyasi direnci kırmak olduğunu söyledi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suçlamaların toplumda karşılık bulmadığını savunan Özel, İBB davasının iddianamesinin de her geçen gün zayıfladığını ileri sürdü.
Özel, “Yandaş medya Silivri’den çekildi. İlk günlerde sayfalarına taşıdıkları davayı şimdi izlemiyorlar bile. Çünkü her gün aleyhlerine işliyor” değerlendirmesinde bulundu.
“BENİM BELİMİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
CHP lideri, İBB davasının kamuoyu önünde zayıflamasıyla birlikte yeni tartışmalar ve yeni gerilim alanları oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.
Özel, “Bu sefer, ‘Adam topyekûn partiyi savunuyor’ diyerek benim belimi kırmaya çalışıyorlar. Büyük bir gözü dönmüşlük içinde hareket ediyorlar” dedi.
AKP’Lİ SİYASETÇİDEN GELEN MESAJI ANLATTI
Özel, bir AK Partili siyasetçiden kendisine gelen mesajı da paylaştı. Söz konusu kişinin kendisine, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin bu olanlarla ilgisi yok. Akın Gürlek ve etrafındaki grubun yaptığı bir şey. Bu kadarını hiç kimse doğru bulmuyor” dediğini aktardı.
Bu yaklaşıma tepki gösteren Özel, “Erdoğan iyi, etrafı kötü yalanından bıktık artık. Bu yalana bizim inanmamızı bekliyorlar hâlâ” ifadelerini kullandı.
Özel, Adalet Bakanı’nı atayan siyasi iradenin, bakanın yaptıklarından da sorumlu olduğunu belirterek, “Bu kadar katı bir lider hâkimiyetinin olduğu yerde bağımsız hareketler beklemiyoruz” dedi.
AK Partili siyasetçiye verdiği cevabı da aktaran Özel, “Yanlış genel başkana yazıyorsunuz, kendi genel başkanınıza yazın” dediğini söyledi.
“DEMOKRATİK SİSTEMİ KORUMAK İÇİN HERKES REFLEKS VERMELİ”
Özel, topluma ve siyasi partilere de çağrıda bulundu. Demokratik sistemi korumak için herkesin tavır alması gerektiğini belirten CHP lideri, gittikleri her yerde ciddi destek gördüklerini söyledi.
Rize mitingini örnek gösteren Özel, “Rize’de tarihi bir kalabalık vardı. Rize aktı, meydanlara doldu. Rize’yi görüp de insanlara ‘Tepki göstermiyorsunuz’ diyemeyiz” dedi.
“MUHALEFETİN TÜM KANATLARINDAN DAYANIŞMA BEKLİYORUZ”
CHP lideri, mücadelenin kişisel bir mesele olmaktan çıktığını belirterek, hedeflerinin sandığa ulaşmak ve iktidarı değiştirmek olduğunu söyledi.
Özel, “Ben artık kendimi şahsi mücadeleden ayırdım. Sandığa ulaşıp bu iktidarı gönderme sorumluluğundayız” dedi.
Muhalefet partilerine de dayanışma çağrısı yapan Özel, “Muhalefetin tüm kanatlarından dayanışma bekliyoruz. Mevcut dayanışmaya teşekkür ediyoruz, fazlasını bekliyoruz. Başka türlü bu işin içinden çıkılmayacak” ifadelerini kullandı.
“BİLGİLER ADALET BAKANLIĞI’NDAN ALINIYOR” İDDİASI
Özel, sosyal medyada yayılan bazı iddialar ve özel hayatı hedef alan paylaşımlarla ilgili de Adalet Bakanlığı’nı işaret etti.
“Bu iftiraları atan kişi bilgileri Adalet Bakanlığı’ndan alıyor” diyen Özel, soruşturmalara ilişkin bilgilerin bazı medya gruplarına servis edildiğini öne sürdü.
Özel, “Gruplardan, hükmedebildikleri gazetelerin muhabirlerine mesajlar gönderiyorlar. Ayrı ayrı gruplar kurmuşlar ki birinden bir şey sızarsa kim olduğu belli olsun diye. Böyle acayip bir durum var” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ













