Özel: 'Seçimle gitmek istemiyor, bunun adı darbedir'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 14 2025
Paylaş
X Post
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partinin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından erken seçim talebi kapsamında ilk mitingini Samsun’da düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partinin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından erken seçim talebi kapsamında ilk mitingini Samsun’da gerçekleştirildi. İmamoğlu’nun Samsun mitingi için gönderdiği mesajın okunmasının ardından Özgür Özel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şöyle:
Kim millete rağmen bir şey yapmaya çalışmışsa sonu hep hüsran olmuştur. Bugün de gücünü milletten almayanlar, millete değil, okyanus ötesine, başka ülkelere, başka kıtalara, başka liderlere göz kırpanlar kaybetmeye mahkumdur.
'MİLLET DEMOKRASİ, SEÇİM İSTİYOR'
Hep birlikte, hep birlikte bu düzene, bu tek adam düzenine, bu cuntaya başkaldırıyoruz! Başkaldırıyoruz! Başkaldırıyoruz! Sayın Erdoğan, Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’ndayım. Senin çevrelediğin alan sığmadı, taştık, yan meydanlarda miting yapıyoruz. Samsun inliyor! Seni bir şeye davet ediyor. Var mısın? Sandığa var mısın? Korkma! Korkma! Milletten korkanın sonu abad olmaz.
Millet sandık istiyor. Artık millet başında emekliyi aç bırakan, asgari ücretliyi süründüren, gençleri işsiz bırakan, gençlerin gelecek umudunu söndüren ve seçimi kazanamayacağını anlayınca geldiği demokrasi direncinden inen, sandıktan kaçan, sandıktan korkan bir otokrat istemiyor! Millet, demokratlar seçim istiyor, seçim!
Ben bu Erdoğan’ın yaptığının adını koyduğumdan beri asla asla uyku uyumuyor. Darbeci olduğunu, cuntacı olduğunu söyledim. Sürekli buna itiraz ediyor. Dünyada iki tür darbe var. Bunun biri askeri darbe, bir diğeri sivil darbe. İkisinin de bir planı, başında bir cuntası olur. Türkiye’nin 19 Mart’ta karşı karşıya kaldığı şey bir sivil darbedir ve bu darbenin başındaki cuntanın karargahı saraydır. Silahı yargıdır, mühimmatı, mermisi yalandır, iftiradır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı2.Mecliste çıkan kavgada Bahçeli suçluyu buldu: “CHP Hiçbir açıdan mazur görülemez”3.Bora Kaplan Davasında Çarpıcı Birleşme Kararı: Polislerle aynı davada yargılanacak!4.Sivil Toplumun Sesi: Özgür Medya5.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı
6.Yapay zeka 1.600 kişilik ilişki ağını çıkardı: Epstein davasında kim kiminle bağlantılı?7.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?8.Uyuşturucu soruşturmasıyla gündeme gelmişti: Furkan Torlak artık Adalet Bakanlığı'nda9.Gürültülü gözaltılar, sessiz tahliyeler: İş dünyasında peş peşe serbest kalmalar10.Rusya’da dijital kuşatma: Telegram’dan sonra sıra WhatsApp’ta

KEMAL GÜLEN

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












