Paşinyan'dan radikal adım: 'Tarihi Ermenistan arayışını durdurmamız gerekiyor'
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 22 2024
Paylaş
X Post
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın artık "tarihi Ermenistan" arayışını bırakması gerektiğini söyledi.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın halihazırda 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklara sahip olduğunu belirterek, "Bu anavatanı bulduk" dedi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Paşinyan, yönetim alanında büyük sorunlar yaşadıklarını ve gerçekçi bir Ermenistan vizyonu geliştiremediklerini kaydetti. Ermenistan'ın sosyal psikolojisinde yer alan en önemli konulardan birinin "kaybedilmiş Ermenistan arayışı" olduğunu vurgulayan Paşinyan, "Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur: Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor" dedi.
Paşinyan, anayasal reformlar ve Ermeni Kilisesi'nin şeffaflaşması konularında da açıklamalarda bulundu. Hükümetin kilise gelirlerinin vergilendirilmesi teklifinin ise kilise tarafından reddedildiğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rojin Kabaiş'in sırrını çözecek yeni adım: Terar t...

Kulis! Bahçeli'nin 'Ahmetler makama' çağrısı yanıt...

Von der Leyen savaşın AB'ye maliyetini itiraf etti...

Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: Varsa cesaretin.....

Özür dilese de soruşturmadan kurtulamadı




