Rezan Epözdemir’e ağır suçlama: 'Tahliye için savcıyla birlikte 150 bin dolar rüşvet aldı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 11 2025
Paylaş
X Post
Gözaltına alınan Av. Rezan Epözdemir'le ilgili ifadesi alınan bir tanık şoke eden bilgiler verdi. Tanık A. D., makaron kaçakçılığı yapan kişilerin tahliyesi için 150 bin dolara anlaşıldığını söyledi. Tanık, bu paranın, meslekten atılan Savcı Cengiz Çallı ile Epözdemir tarafından bölüşüldüğünü öne sürdü.Tanık, savcıya tahsis edilen çakarlı araçlardan birini Av. Epözdemir’in kullandığını iddia etti.
Kamuoyunun yakından takip ettiği bir dizi davanın avukatlığını üstlenmesi ile adından söz ettiren Rezan Epözdemir, dün sabah 05.45 gibi gözaltına alındı. Hakkında 2 ayrı soruşturma bulunan Av. Epözdemir’e ağır suçlamalar yöneltiliyor.
Halktv'nin haberine göre Av. Epözdemir soruşturmasına ilişkin bazı kişilerin ifadesi ‘tanık’ sıfatı ile alındı. Soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan A. D., dikkat çeken bilgiler paylaştı. A. D. 2017-18 yıllarında, hakkındaki bir soruşturma nedeni ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cengiz Çallı ile görüştüğünü ifade etti. El konulan 7 aracı için Savcı Çallı ile görüştüğünü kaydeden A. D., bu kişinin yönlendirmesi üzerine Avukat Rezan Epözdemir’in Etiler’deki ofisine gittiğini belirtti.
SAVCI, ŞÜPHELİYİ AVUKATA YÖNLENDİRDİ!
Tedbir konulan araçlardan biri üzerindeki şerhin kaldırılması için talepte bulunduğu Savcı Çallı’nın, kendisini Av. Epözdemir’e yönlendirdiğini söyleyen A. D., ifadesinin devamında “Burada Rezan Epözdemir bana, dosya savcısı Cengiz Çallı’nın arkadaşı olduğunu, Cengiz’in araç şerhlerinin kaldırılması için 50 bin Euro istediğini bu parayı da Cengiz Çallı ile bölüşeceklerini söyledi. Benden talep ettikleri 50 bin Euro’yu vermem halinde işlemleri hızlı bir biçimde halledeceklerini söyledi. Ben de mecbur kaldığım için bu parayı vermeyi kabul ettim” dedi.
50 BİN EURO’YU VERDİ ŞERH KALKTI!
A. D., işlemleri takip etmesi için Av. Epözdemir’e vekâletname de çıkardığını kaydetti. A. D., üzerinde anlaşılan 50 bin Euro’yu da bir hafta gibi bir süre içinde Florya’daki ofisinde Av. Epözdemir’e teslim ettiğini öne sürdü. A. D., 50 bin Euro’yu verdikten sonra aracı üzerindeki şerhin kaldırıldığını ifade etti.
‘İKİSİ İLE DE YAKIN İLİŞKİ KURDUM’
Anılan olaydan sonra hem Savcı Çallı hem de Av
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yargıtay’dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için kritik karar2.Avrupalı parlamenterlerden Türk yetkililer için yaptırım çağrısı3.Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğini açıkladı4.Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü''ne Avrupalı Milletvekilleri ve STK'lardan güçlü destek5.Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açıklama
6.CHP Malatya İl Binası’na ‘Hain Kemal’ pankartı asıldı7.NATO Gözaltıları: Gözaltındaki Tema gönüllülerine NATO değil, TKP/ML soruldu8.Sinan Ateş’in kişisel bilgilerinin temini davası 18 Kasım’a ertelendi9.CHP'nin katılmadığı toplantıda Metin Yener yeniden Sayıştay Başkanı seçildi10.Strazburg’da 5. Adalet Yürüyüşü: Avrupa Konseyi’ne ve AİHM’e mektup; 'Türkiye için Harekete Geç' çağrısı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yargıtay’dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için k...

Avrupalı parlamenterlerden Türk yetkililer için ya...

Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğ...

Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Ada...

Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açık...







