Rus birlikleri Donetsk cephesine yığınak yaptı: 80 bin askerle saldırı hazırlığı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 29 2026
Paylaş
X Post
Ukraynalı kaynakların verdiği haberlere göre, Rus ordusu Donetsk bölgesindeki Slovyansk yönünde 80 bin askerle yeni bir taarruza geçmeye hazırlanıyor.
Rus birlikleri Donetsk cephesine yığınak yaptı: 80 bin askerle saldırı hazırlığı

Samanyoluhaber.com - Moskova


Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 11. Ordu Kolordusu sözcüsü Rusların özellikle Slovyansk cephesinde baskıyı artırmaya çalışacağına dair istihbarat edindiklerini, Rus ordusunun aktif olarak personel toplamaya başladığını ve bu sayının 80 bine yaklaştığını, sürekli olarak oraya asker sevk ettiklrtini ve lojistik sağladıklarını duyurdu.


Rus ordusunun Slovyansk'a doğru ilerlemesine karşılık Ukrayna ordusunun Minkovka'da savunma mevzilerini sağlamlaştırdığını belirtti.


Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Slaviansk-Kramatorsk yönünde operasyonlarına devam ettiğini duyurdu. Son günlerde bu cephe hattında kaydedildiği iddia edilen ilerlemeler, Rus birliklerinin Slaviansk hedefine yönelik baskısını artırdığına işaret ediyor.


Bölgedeki cephe pozisyonları 


Ukraynalı askeri analiz platformu DeepState'in de Rus ilerlemelerini kısmen doğruladığı iddia ediliyor. Bu kaynağa göre, Rus birlikleri Orehovo-Vasilyevka'yı ve doğusundaki bir dizi mevziiyi tamamen ele geçirdi, Minkovka'da güçleniyor ve Privolye, Vasyukovka, Reznikovka bölgelerinde ilerleme kaydediyor. Toplam ilerleme alanının 10 km²'ye kadar ulaştığı öne sürülüyor.


Orehovo-Vasilyevka yerleşiminin kontrol altına alınmasının ardından, Rus birliklerinin Minkovka'ya girdiği ve burada mevzilenmeye başladığı iddia ediliyor.


Seversk ve Svyato-Pokrovskoye'nin alınmasından sonra "Güney" askeri grubuna bağlı birliklerin güneybatı yönünde ilerleyerek, Reznikovka'nın "temizlik" operasyonunu tamamlamak üzere olduğu ve Slaviansk yönünde kararlı bir şekilde ilerlediği öne sürülüyor.