Sekiz gündür haber alınamayan KHK’lı asker Ankara Emniyeti’nde ortaya çıktı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Çarşamba, Eylül 23 2026
Paylaş
X Post
TR724’ten Sevinç Özarslan’ın haberine göre, KHK ile TSK’dan ihraç edilen ve yargılandığı davada beraat eden Bora Arslanoğlu’ndan sekiz gün boyunca haber alınamadı. Ailesinin günler süren arayışının ardından Arslanoğlu’nun Ankara Emniyeti’nde gözaltında olduğu öğrenildi.
Sekiz gündür haber alınamayan KHK’lı asker Ankara Emniyeti’nde ortaya çıktı

Arslanoğlu, 15 Eylül sabahı iş arkadaşlarına “Simit aldım, 15 dakikaya geliyorum” mesajını gönderdikten sonra kayboldu. Telefonunun kapanması üzerine ailesi günlerce kendisine ulaşmaya çalıştı. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu süreçte Ankara Emniyeti’nden Arslanoğlu’nun gözaltında olmadığı bilgisinin verildiğini aktardı.

Sekiz gün sonra Arslanoğlu’nun Ankara Emniyeti’nde bulunduğunun ortaya çıkması, bu süre boyunca nerede olduğu ve ne zaman gözaltına alındığı sorularını gündeme getirdi. Gergerlioğlu’nun aktardığına göre Arslanoğlu, kendisini ziyaret eden avukata ailesinin tuttuğu avukatı istemediğini ve sekiz gündür parklarda dolaştığını söyledi. Görüşme sırasında ailesini sormaması da dikkat çekti.

Arslanoğlu’nun kaybolmasından iki gün sonra eşinin de tutuklanarak Sincan Kadın Cezaevi’ne gönderildiği bildirildi. Gergerlioğlu, iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığının da açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Gergerlioğlu, Ankara Emniyeti ve Ankara Valiliği’ne Arslanoğlu’nun sekiz gün boyunca nerede olduğu, gözaltı işleminin ne zaman ve hangi gerekçeyle yapıldığı ve ailesine neden bilgi verilmediği sorularını yöneltti. Ayrıca zorla kaybetme veya hukuka aykırı alıkoyma iddialarının araştırılması çağrısında bulundu.