Sinan Ateş cinayetinde ilginç gelişmeler: Tutuklular tahliye mi edilecek?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 1 2024
Paylaş
X Post
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine yönelik dava dosyası, iki aylık izinden dönen savcı Ayhan Ay'dan alındı. Soruşturmanın uzaması, tutuklu şüphelilerin Temmuz 2024'te tahliye edilmesi riskini ortaya çıkardı.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından 5 kurşunla öldürüldü. Cinayete ilişkin 22 şüphelinin tutuklandığı ve sona yaklaşılan soruşturmada yaşanan "savcı" krizi yeni bir boyut kazandı.
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını ilk olarak, o sırada nöbetçi olan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay başlatmıştı. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınması talimatı vermesi ve bazı şüphelileri tutuklatması üzerine Ayhan Ay izne çıkarılmış, yerine Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer ve Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Özcan görevlendirilmişti. Ay da üçüncü savcı olarak görünürde dosyada yer almıştı. Temmuz 2023'te Adli Tatil'e girilmesi gerekçesiyle dosya, izne çıkan Durdu Özer ve diğer savcılardan alınarak Başsavcı Vekili Ahmet Altun'a devredildi. Adli Tatil'in sona ermesinin ardından Eylül 2023'te soruşturma tamamen Durdu Özer'den alındı. Soruşturma dosyası yeniden savcı Ayhan Ay'a verilirken Ahmet Altun da koordinatör başsavcı vekili sıfatını sürdürdü. Ayhan Ay'ın, ikinci kez görev aldığı soruşturmada Sinan Ateş'in konum bilgilerini ve adresini Tolgahan Demirbaş'a verdiği iddia edilen Cinayet Büro'da görevli Komiser M.E.A. tutuklandı.
SEÇİM ÖNCESİ SAVCI YENİDEN İZNE ÇIKARILDI
Savcı Ayhan Ay, 2023 yılının Aralık ayı sonunda sağlık gerekçesiyle rapor alarak izne çıktı. Adliye kulislerinde, bu durumun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Yıldırım ve Şanlı'ya yönelik olası bir operasyonunun AKP ve MHP arasında kriz yaratma ihtimaline karşı savcının "zorunlu olarak" izne çıkarıldığı iddiaları gündeme geldi. Soruşturma dosyası, yeniden Başsavcı Vekili Ahmet Altun'a devredildi. Altun'un adı ise Eylül ayında soruşturmaya atandıktan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile yaptığı görüşme haberleriyle gündeme geldi. İddiaya göre, Yönter bu görüşmede
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mansur Yavaş: Böyle gitmez, ne gerekiyorsa yapılmalı!2.Hamaney Hürmüz Boğazı'nın tekrar kapatılmasından sonra 'savaşa hazırız' açıklaması yaptı!3.Trump'tan gündemi değiştirecek çıkış: UFO belgeleri yakında yayımlanacak4.Özgür Özel'den operasyon açıklaması: Kasası boş belediyeyi neyle suçlayacaklar acaba?5.Üstad ve Hocaefendi'nin Türkçe'ye bakışı
6.Havuzdaki balina ve insanın ebedi yolculuğu7.Evdeki güç mücadelesi: Çocuk, ekran ve ebeveyn8.Gazze’deki soykırımda görev alan İsrail askerleri Haaretz’e anlattı9.Washington-Havana hattında 60 yıllık satranç: Çöküş mü, yeni bir pazarlık mı?10.Babası, erkek gibi davransın diye silahlarla meşgul etmiş

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER












