Sınırı Aşan Doğa Afeti: Nepal ve Çin’de En Az 6 Bin 669 Kişi Aranıyor

Nepal’de 26 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketinin ardından kayıp sayısı 6 bin 150’ye yükseldi.
Afet yönetimi yetkilileri, etkilenen bölgelerde yürütülen veri toplama ve doğrulama çalışmalarının ardından rakamın güncellendiğini açıkladı. Bir gün önce kayıp sayısı 5 bin 179 olarak bildirilmişti.
Afet yönetimi sözcüsü Shanti Mahat, “Kayıp kişilerle ilgili bilgileri ilçe ofislerinden topladık ve doğrulamanın ardından verileri revize ettik” dedi.
Yetkililere göre Nepal’de enkazdan 1.403 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Bunlardan 105’inin kimliği tespit edildi.
Çin tarafında ise 43 kişinin hayatını kaybettiği, 519 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Böylece Nepal-Çin sınırındaki buzul ve dağ çökmesinin yol açtığı felakette toplam can kaybı 1.446’ya, kayıp sayısı ise en az 6 bin 669’a ulaştı.
Kayıplar arasında turistler ve hacılar dahil yüzlerce yabancının da bulunduğu belirtildi.
Nepal hükümeti felaketin, küresel sıcaklık artışının Himalayalar üzerindeki etkileriyle bağlantılı olduğunu açıkladı. Başbakan Balendra Şah’ın konuyu gelecek hafta BM Genel Kurulu’nda gündeme getirmesi bekleniyor.
Hükümet, yeniden yapılanma maliyetinin yaklaşık 4,78 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU












