Skandalı ortaya çıkartan müdüre jet soruşturma
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 21 2025
Paylaş
X Post
LGS'de şaibe iddialarını gündeme taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Can Uğur'a soruşturma!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları 11 Temmuz'da açıklandı.
İlk günden bu yana önce "kitapçık" skandalını, ardından "tam puan alan öğrenciler" hakkındaki soru işaretlerini gündeme taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Can Uğur hakkında soruşturma başlatıldı.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Uğur, şu ifadeleri kullandı:
"LGS'deki skandalları ortaya çıkardığım haberlerimin ardından hakkımda soruşturma başlatıldığını öğrendim. Kısa süre içerisinde gidip ifade vereceğim. 1 milyona yakın çocuğumuzun haklarını savunduğum için en ufak bir pişmanlık duymuyorum."

SORULAR SINAV SÜRERKEN SIZDIRILMIŞTI
Cumhuriyet, sınavın hemen ardından LGS'de ciddi güvenlik zafiyetlerine dair belgeleri kamuoyuna sunmuştu.
Sınavın ilk oturumunun ardından sözel test soruları sınav bitmeden WhatsApp gruplarında paylaşılmış, Ardından sayısal test sorularının da sınavın ikinci oturumu sürerken sızdırıldığı ortaya çıkmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, soru kitapçıklarının sınav günü bazı okullarda dağıtıldığını doğrulamış, sınav güvenliğini riske atacak durum olmadığını iddia etmişti. Ancak açılan soruşturmalara dair kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmamıştı.
Sonuçlara göre, bu yıl LGS tarihinde bir ilk de yaşanmış ve tam puan yapan öğrenci sayısı 719’a ulaşmıştı. Bu sayı, bugüne dek en yüksek birinci sayısının görüldüğü 2023’teki 565 öğrenci rekorunu da aşmıştı.
Sonuçların açıklanmasının ardından kamuoyunda, sınavın güvenliğine ve ölçme değerlendirme niteliğine dair tartışmalar yeniden alevlenmişti. Özellikle sınavdan önce Cumhuriyet’in ortaya çıkardığı skandallar sonr
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başarılı olursan kahraman, ya başarısız olursan...2.Gül düşünelim gülistan olsun3.İmzaların ardından on binlerce kişi Türkiye uçuşunu apar topar iptal etti4.Gülistan Doku'nun arkadaşından 'sus payı' iddiası: 'Üstüne gitmeyin, aylık maddi yardım yapalım' dediler5.Zelenski: Kuzey Kore, Rusya'ya yaklaşık 50 bin asker gönderdi
6.UltraAslan'ın lideri Sebahattin Şirin'in evinden servet çıktı: 65 milyon TL, silah ve çelik yelekler7.Sekiz uzaklaştırma kararı yetmedi; 10 yıl önce boşandığı eşine önce kefen gönderip sonra bıçakladı8.İstanbul’da 3+1 daire fiyatına İspanya’da koca köyü satın aldılar9.Kripto milyarderi 30’uncu kattan düştü10.Çok sayıda gözaltı var: Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerine polis müdahalesi

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER









