Sürücüler isyan etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 29 2015
Paylaş
X Post
HIZLI Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanan sürücüler arasında ilginç cezalarıyla karşı karşıya kalanlar da var. Bu cezalarla karşılaşan sürücülerin çoğu durumdan şikayetçi. Sürücüler durumdan ne kadar şikayetçi olsa da uygulama gereği, cezaları ödemek ve itiraz etmek için ödeme merkezlerine gidiyor.

Kırık ayağı ile cezasına itiraz etmeye gelen Şafak Bayraktar, 1.5 yıl önce arabasının çalındığını ifade ederek, "Emniyet’e gittim, HGS için denetleme yaptırdım. Geçiş ihlali yoktur, denildi bana. Dün de bir evrak geldi, ’arabanız kaçak geçiş yapmıştır’ diye. Çalındığı gece yani bu oluyor." dedi. Çalınan aracının hala ortada olmadığını söyleyen Bayraktar "1.5 sene sonra böyle bir ceza geliyor ve itiraz edemiyoruz. Çünkü bunun yeri Ankara’ymış. Bizim İstanbul’dan kalkıp Ankara’ya mı gitmemiz gerekiyor. Devletin buna bir çare bulması lazım. Bir tane daha ceza geliyor, o da benim adıma olmayan bir araçtan dolayı. Ama hiç bir netice alamıyoruz" diye konuştu.

MİNİBÜSE, TIR CEZASI
İbrahim Dalya, minibüsü olduğunu ancak kendisine TIR cezası geldiğini belirtiyor. Cezaya itiraz edecek muhatap olmadığını iddia eden Taner Dalkılıç ise bankadan sorgulattığında HGS cihazında parası bulunduğu ifade ederek, "Telefon ediyorsunuz, ’sistemde para görünüyor sorun yok, biz plakaya bakarak düzeltiriz’ diyorlar. Sonunda da faturayı veriyorlar, tıpış tıpış ödüyorsun. Bizim karşımıza birisini koysunlar. Hata varsa düzeltelim, ceza varsa çekelim" dedi.
OGS’DEN GEÇİYOR HGS İHLAL VERİYOR
4 bin lira HGS cezası bulunan Özgür Emirdir, "Geçen yıldan toplam 4 bin lira HGS cezası geldi. Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Muhatap bulamıyoruz işin doğrusu. Çoğu yanlış diye düşünüyorum. Çünkü o kadar mümkün değil. Bir gün geçersin, iki gün geçersin, 4 bin lira demek 1 sene geçmek demek. Öyle bir şey mümkün değil. Ödeyeceğiz bir şekilde yapacak bir şey yok. Buraya soruyoruz, ’biz ilgilenmiyoruz’ diyor. Karayollarına soruyoruz, ’Ankara’ya dilekçe yazmanız gerekiyor’ diyor iptal için. Ankara’ya yazan arkadaşlarımız var hiç bir şekilde sonuç alamıyorlar.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye yoksullukta zirveye yerleşti2.1 Mayıs'ta çalışan 2 belediye işçisi hayatını kaybetti3.Yusuf Tarık Gül, babası cezaevindeyken 'şafak' saymış4.Büyük umutlarla Türkiye'ye dönen NASA'daki Türk, umduğunu bulamadı geri dönüyor5.Polisten tahminle gözaltı: ‘1 Mayıs’a katılma ihtimali olanlar’ araçlardan zorla indirildi
6.Yeni nesil roketi Soyuz-5 fırlatıldı7.Yoksulluk, vatandaşı vurdu: Ekmekten sonra 'askıda kıyafet ve ayakkabı' dönemi8.TİP Lideri Erkan Baş'a da biber gazı sıkıldı: 1 Mayıs'ta çok sayıda gözaltı ve sert müdahale9.FIFA zirvesinde skandal anlar: İsrail ısrarına Filistinli başkan “Acı çekiyoruz” diyerek kürsüyü terk etti10.Manası yok! Fatih Erbakan yanıldığını kabul etti: Cumhur İttifakı'na kapıları kapattı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












