Tansiyonu yüseltecek iddia: Odessa’da ingiliz ve Fransız subayların kaldığı otel vuruldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 2 2025
Paylaş
X Post
Rusya'nın Odessa’daki “Bristol” oteline yapılan füze saldırısının hedefinin Fransız askeri istihbarat subayları olduğu bildirildi.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Bu iddia, “Askeri Gözlemci” (??????? ????????????) adlı Telegram kanalında paylaşıldı. Habere göre, söz konusu Fransız subayları Ukrayna’ya Orta Doğu’dan geldi.
Öte yandan, askeri muhabir Yevgeniy Lisitsin, saldırının otel binasına isabet ettiğini ve burada İngiliz özel kuvvetleri SAS (Special Air Service) mensuplarının da kaldığını öne sürdü.
Bu konuda Ukraynalı yetkililer veya Fransız makamlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Ukrayna’nın gaz ve enerji tesisleri vuruldu
Rusya Savunma Bakanlığı, 1 Şubat gecesi Ukrayna’nın savunma sanayisini destekleyen gaz ve enerji altyapısına yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bakanlık, belirlenen hedeflerin başarıyla vurulduğunu ve tüm planlanan noktaların imha edildiğini açıkladı.
Daha önce, 16 Ocak’ta Ukrayna’nın en büyük yer altı gaz depolama tesislerinden biri hedef alınmıştı. Rusya, bu saldırıların Ukrayna’nın Rus enerji altyapısına yönelik saldırılarına karşı bir misilleme olduğunu vurguladı.
Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk’te bulunan Kırımskoye yerleşiminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurdu. Bakanlığa göre, “Merkez” askeri birlikleri bölgeyi ele geçirirken, Ukrayna ordusu Novoalekksandrovka, Dzerjinsk, Druzjba, Lısovka, Slavyanka, Baranovka, Novoandreevka ve Kotlino’da ağır kayıplar verdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Asr-ı Saadet’e Yolculuk başlıyor: 16 yılık emeğin ürünü yapay zekayla ekranlarda2.Erdoğan'ın koruması eşini bu hale getirdi, serbest bırakıldı! Tepkiler üzerine tutuklandı3.Almanya’da radikalleştirme alarmı! Bu ağ çocukları radikalleştiriyor4.Arpaguş, Erbaş'ın yolunda: Arabistan’da 5 yıldızlı otelde 5 milyon TL’lik toplantı!5.Rusya'dan dikkat çeken hamle: Kendi Starlink sistemini mi kuruyor?
6.Suriye ordusu ilerliyor: Şam kritik enerji sahalarını ele geçirdi7.Suriye'de ateşkes sağlandı: İşte dikkat çeken detaylar!8.İran'daki protestolarda ölü sayısı artıyor: Sokaklar cesed dolu!9.Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden hastaneye kaldırıldı10.Öcalan'dan Suriye açıklaması: İmralı Heyeti paylaştı!

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Asr-ı Saadet’e Yolculuk başlıyor: 16 yılık emeğin ...

Erdoğan'ın koruması eşini bu hale getirdi, serbest...

Almanya’da radikalleştirme alarmı! Bu ağ çocukları...

Arpaguş, Erbaş'ın yolunda: Arabistan’da 5 yıldızlı...

Rusya'dan dikkat çeken hamle: Kendi Starlink siste...







