Savaş gölgesinde kripto rallisi: Bitcoin altını geride bıraktı

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri operasyonlarının başlamasının ardından küresel piyasalarda dalgalanma yaşanırken, kripto para piyasası dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Verilere göre Bitcoin, savaşın başladığı 28 Şubat’tan bu yana yaklaşık yüzde 7 yükselerek çarşamba günü itibarıyla 71 bin dolar civarında işlem gördü.
Aynı zaman diliminde geleneksel güvenli liman olarak görülen Altın fiyatları ise belirgin bir yükseliş göstermedi ve yaklaşık 5 bin 240 dolar seviyelerinde yatay bir seyir izledi.
Kripto piyasasının kesintisiz işlem avantajı
Uzmanlara göre kripto varlıkların bu dönemde öne çıkmasının en önemli nedenlerinden biri piyasaların haftanın yedi günü ve günün 24 saati açık olması.
Dijital varlık endeks sağlayıcısı CF Benchmarks’ta araştırma başkanı olan Gabe Selby, özellikle kriz dönemlerinde bu özelliğin belirleyici olduğunu vurguladı.
Selby, İran’daki çatışmaların hafta sonu tırmandığı sırada küresel yatırımcıların işlem yapabildiği tek büyük piyasanın kripto olduğunu belirterek, bunun geleneksel finans piyasalarının sahip olmadığı önemli bir avantaj yarattığını ifade etti.
Trump’ın açıklamaları piyasayı destekledi
Kripto para fiyatlarındaki yükselişte ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşın sona yaklaşabileceğine dair sözlerinin de etkili olduğu değerlendiriliyor.
Trump’ın CBS News’e verdiği röportajda “Savaşın büyük ölçüde sona erdiğini düşünüyorum. İran’ın askeri kapasitesi ciddi şekilde zayıfladı” şeklindeki açıklamasının ardından Bitcoin fiyatının yaklaşık yüzde 4 daha yükseldiği görüldü.
Ethereum ve Solana da yükseldi
Savaşın başladığı tarihten bu yana yalnızca Bitcoin değil, diğer büyük kripto paralar da değer kazandı.
Ethereum yaklaşık yüzde 7 artarak 2 bin 70 dolar seviyesine çıktı.
Solana da benzer bir artışla 87 dolar civarında işlem gördü.
Kritik direnç seviyesi: 72-73 bin dolar
Piyasa analistlerine göre teknik açıdan Bitcoin önemli bir eşikte bulunuyor.
Selby, fiyatın 72 bin – 73 bin dolar aralığındaki direnç seviyesine yaklaştığını belirterek, bu bölgenin güçlü işlem hacmiyle aşılması durumunda piyasadaki yükselişin kısa vadeli bir hareketten daha güçlü bir ralliye dönüşebileceğini söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU












