Trump, Washington'da ‘acil durum’ ilan etti: 'Gerekirse orduyu getireceğim'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 12 2025
Paylaş
X Post
Başkent Washington'da güvenliği sağlamak ve suç oranını düşürmek amacıyla "kamu güvenliği acil durumu" ilan eden ABD Başkanı Donald Trump, Washington polisini federal kontrol altına alacaklarını ve Ulusal Muhafızları kente getireceklerini açıkladı.
Başkent Washington'da güvenliği sağlamak ve suç oranını düşürmek amacıyla "kamu güvenliği acil durumu" ilan eden ABD Başkanı Donald Trump, Washington polisini federal kontrol altına alacaklarını ve Ulusal Muhafızları kente getireceklerini açıkladı.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Washington'da güvenliği sağlamak, suç oranlarını düşürmek ve kenti evsizlerden arındırmak amacıyla bir dizi yeni tedbir aldıklarını duyurdu.
Washington'daki suç oranlarının dünyadaki birçok başkentten çok yüksek olduğunu resmi veriler üzerinden anlatan Trump, bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "kamu güvenliği acil durumu" ilan ettiğini söyledi.
Trump, "Bugün Washington DC'nin kurtuluş günü, başkentimizi geri alıyoruz" diyerek, başta New York ve Chicago olmak üzere diğer bazı kentlerde de güvenlik tedbiri almaya hazırlandıklarını dile getirdi.
"GEREKİRSE ORDUYU DA BURAYA GETİRECEĞİM"
ABD Başkanı, bu amaçla Washington DC Özerklik Yasası'nın 740. maddesini devreye soktuğunu ve bu yasaya dayanarak güçlü tedbirler aldıklarını ifade ederek, Washington DC Polis Departmanı'nı "doğrudan federal kontrol" altına alacaklarını açıkladı.
"Washington'da kanun ve düzeni ve kamu güvenliğini yeniden tesis etmek için Ulusal Muhafızları görevlendiriyorum ve onların görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağız." şeklinde konuşan Trump, "Gerekirse orduyu da buraya getireceğim" diye ekledi.
Trump, "Bu daha da ileri gidecek. Washington'da çok güçlü bir başlangıç yapıyoruz ve bu işi çok hızlı bir şekilde halledeceğiz. Sonra diğer şehirlere de bakacağız" değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan Washington DC'nin Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser ile polis yetkilile
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ölü sayısı 3 bin 500'e dayandı: Tedavisi olmayan Ebola salgını korkutuyor!2.Mersin limanındaki gemide 350 kg uyuşturucu ele geçirildi3.Almanya ekonomisi kara günleri geride mi bıraktı? Ekonomide son yılların en iyi verileri geldi4.Kurtlar Vadisi senaristleri ifade vermeye çağrıldı5.TOGG'u iç piyasada eritelim!
6.Nazilli'den Eskimolar ülkesine 27.Çok Kutuplu Düzen İçin Rusya-Çin Koordinasyonu: Şangay İşbirliği Örgütü 20268.48 ilde operasyon: 1008 gözaltı kararı9.Futbol dünyası bu kararı konuşuyor: Federasyon dev derbide golün hatalı olduğunu kabul etti10.Cezaevinde uyuşturucu ağı büyüyor; ıslah değil, network merkezi

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK













