Trump'ın "50 gün” tehdidine Rusya’nın tutumu ne olur?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 16 2025
Paylaş
X Post
Reuters ajansının Kremlin'e yakın üç kaynağa dayandırdığı habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın "50 gün içinde barış sağlanmazsa Rus mallarına %100 gümrük vergisi" uyarısının Moskova'nın pozisyonunu değiştirmediğini vurguladı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov ise Trump'ın "Ukrayna'daki çatışmanın 50 gün içinde sona ermemesi halinde Rus mallarına %100 gümrük vergisi uygulanacağı" tehdidini ciddi olarak değerlendirdiklerini açıkladı.
Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada: "Washington, NATO ülkeleri ve Brüksel tarafından alınan bu tür kararların Ukrayna tarafından barış sinyali olarak değil, savaşın devamı sinyali olarak algılandığını görüyoruz" dedi.
Rus basınında çıkan yorumlara göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkeler Rusya'nın barış koşullarını kabul edene kadar Ukrayna'daki askeri operasyonları sürdürme kararlılığını koruyor.
Reuters'ın kaynaklarından biri, Putin'in "Ukrayna'daki barış düzenlemesinin detaylarını kimsenin ciddi şekilde tartışmadığını" düşündüğünü belirtti. Bu durumun, Trump ve özel temsilcisi Steve Witkoff'la yapılan çok sayıda görüşmeye rağmen değişmediği ifade edildi.
Rusya'nın Önceliği: Askeri Hedefler
Başka bir kaynak ise “Putin Trump'la ilişkilere değer veriyor ve Witkoff'la iyi görüşmeler yaptı, ancak Rusya'nın çıkarları her şeyden önce gelir" açıklamasını yaparken, diğer iki kaynak Rus yönetimi için Ukrayna operasyonunun hedeflerinin "Batı baskısının potansiyel kayıplarından daha önemli olduğunu" vurguladı.
Trump iki gün önce yaptığı açıklamada, son aylardaki "iyi görüşmelere" rağmen Ukrayna konusunda ilerleme sağlanamaması nedeniyle Putin'den duyduğu hayal kırıklığını dile getirmişti. ABD Başkanı, Rusya'ya yönelik yaptırımları artırma tehdidinin yanı sıra Ukrayna'ya ek silah sevkiyatı planlarını da açıklamıştı. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, bu açıklamaları analiz edeceklerini belirtirken, Rus Dışişleri Bakanlığı ben
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı artıyor2.Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır hayatını kaybetti!3.Böcek ailesi davası sonuçlandı: İlaçlama firması sahiplerine 18’er yıl hapis4.Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki: Seçmenlere hesabını verirler5.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları
6.İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı7.‘Yeni parti’ sorusuna İmamoğlu’ndan net mesaj: “Ya bir yol buluruz, ya bir yol yaparız”8.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları: KHK ihraçları ve ByLock delilleri hukuki mi?9.Altının yönü nereye? İşte detaylar!10.Piknikten dönen teyzeler terör örgütü iddiası ile tutuklandı

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı art...

Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır ...

Böcek ailesi davası sonuçlandı: İlaçlama firması s...

Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki...

AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları





