Türkiye'nin Oscar adayı bakın hangi film oldu
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 11 2022
Paylaş
X Post
Yapımcılığını Vildan Erşen'in, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun üstlendiği "Kerr" filminin Türkiye'nin Oscar adayı olduğu ifade edildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Dünyanın en prestijli ödülü olan ve bu yıl 95’incisi düzenlenecek Akademi Ödülleri için 'Türkiye'nin En İyi Uluslararası Film' adayı, yapımcılığını Vildan Erşen'in, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun üstlendiği "Kerr" filmi oldu.
İlk gösterimini 2021 Antalya Film Festivali'nde yapan film, İstanbul Film Festivali ve Antalya Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödüllerini almıştı.
Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 10 filmin değerlendirilmesinin ardından, sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul Türkiye'nin aday adayı olarak "Kerr" filmini seçti.
15 KİŞİLİK KURUL SEÇTİ
Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 10 filmin değerlendirilmesinin ardından, sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul Türkiye'nin aday adayı olarak "Kerr" filmini seçti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tenkisata gidildi! Özgür Özel’in koruma ekibinin yarısı görevden alındı2.İsrail Gazze'de katliamlarını sürdürüyor: 72 bin 797 kişiye ulaştı3.İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Geçiş ücreti iddiaları gerçeği yansıtmıyor"4.Trump'tan Türkiye için de İbrahim anlaşması şartı5.İşte Türkiye'ye mutlak butlan projesinin bir haftalık maliyeti!
6.Yere atılıp parçalanmıştı! Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı genel merkeze tekrar asıldı7.Mutlak butlan projesi amacına ulaştı mı? Özel: Artık iki CHP var!8.Arefe günü özel yayını: 'Arafat’ta Vakfede Dua Zamanı'nda dualar buluşacak9.Neden acaba? MHP'li Feti Yıldız mutlak butlan paylaşımını sildi10.2 Milyar dolarlık altyapının sonu: Bilal Erdoğan'ın etnosporuna panayır alanı oldu!

HÜSEYİN YAĞMUR

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tenkisata gidildi! Özgür Özel’in koruma ekibinin y...

İsrail Gazze'de katliamlarını sürdürüyor: 72 bin 7...

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Geçiş ücreti i...

Trump'tan Türkiye için de İbrahim anlaşması şartı

İşte Türkiye'ye mutlak butlan projesinin bir hafta...






