TÜSİAD’dan yeni açıklama hazırlığı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 15 2025
Paylaş
X Post
Olağan Genel Kurulu'nda iktidarın politikaları hakkında eleştirilere yer verilen bir açıklamaya imza atan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni bir açıklama yapacağı ifade edildi.
Sözcü'de yer alan habere göre, açıklamanın ardından üyelerden eleştiri alıp almadıkları sorusu sorulan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "Olumsuz anlamda böyle bir konuşma geçmedi. Ancak, üyelerimizden, siyasilerin yaptığı ve TÜSİAD’ı eleştiren açıklamalardan üzüntü duyulduğuna ilişkin çok sayıda mesaj geldi" dedi.
"KAPSAMLI BİR AÇIKLAMA DAHA YAPACAĞIZ"
İsmi açıklanmayan başka bir TÜSİAD yetkilisi de benzer açıklamaların zaman zaman yapıldığını söyledi.
TÜSİAD’ın sicilinin bozuk olduğu yolundaki suçlamaları kabul etmediklerini sözlerine ekleyen yetkili, "TÜSİAD’ın yapacağı yeni açıklamada da, yapılan açıklamanın arkasında oldukları da belirtilecek" sözlerine yer verdi.
ÖMER ARİF ARAS NE SÖYLEMİŞTİ?
"DEVLETİN BÜTÇE DİSİPLİNİNE UYMASI GEREK"
Aras “Serbest piyasa koşulları işlemeli, ihalelerde ve kredilerde eşitlik ilkesi gözetilmelidir. Eğitim sistemini tarikatların etki alanının dışına taşımalıyız. Devletin bütçe disiplinine uyması, kamuda tasarrufu artırması gerekiyor. Politik hayatta da olağanüstü olaylar yaşıyoruz. Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor” ifadelerini kullanmıştı.
İnfial yaratan suçluların serbest kaldığını vurgulayan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ise konuşmasında teğmenlere ilişkin “Suç vardır yoktur diyemeyiz” diye belirterek olay
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hilal görüldü mü? Ramazan'ın ilk günü ne zaman?2.Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum3.MİT'ten 1 yılda rekor harcama!4.Galatasaray İtalyan devi Juventus'u farklı yendi5.Zonguldak maden faciasında 2 işçi hayatını kaybetmişti: Ocak sahibi tutuklandı
6.Hindistan’da Hizmet Rüzgârı: Medeniyetlerin Kucağında Ortak İyilik İçin Buluşmak7.Almanya'da en çok konuşulan 2. dil bakın hangisi?8.Yenidoğan çetesi davasında karar çıktı.9.İsrail'den, Ramazan öncesi Mescidi Aksa'da garip girişim: İmamın girişine yasak koydu!10.Özgür Özel, 'afet borçlandırma senedi'nin belgesini paylaştı: Bahçeli inkar etmişti!

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ













