Ukrayna’ya barış gücü planı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 26 2025
Paylaş
X Post
İngiltere ve Fransa tarafından hazırlanan bir plana göre, Avrupa ülkeleri barış gücü sağlayacak, ABD’den hava desteği istenecek.
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
27 Şubat’ta, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın Trump’a, Ukrayna’ya 30 bin Avrupalı asker gönderme planını sunması bekleniyor.
The Telegraph’ın haberine göre, Londra ve Paris, ABD’den Ukrayna’ya komşu ülkelerde savaş uçakları ve diğer askeri teçhizat konuşlandırmasını talep ediyor.
Trump: Bize barış gücü lazım
Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump ise Ukrayna’da barış gücü birliklerinin konuşlandırılmasının gerekli olduğunu düşündüğünü söylemişti. Ancak bu güçlerin, çatışmanın tüm tarafları için “kabul edilebilir bir biçimde” yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Trump, “Bize barış gücü lazım… ama herkes için kabul edilebilir bir şekilde”, diyen Trump, Ukrayna’ya yönelik desteğin gelecekte ABD yerine Avrupa’nın sorumluluğunda olması gerektiğini belirtti. “Bence bu konuda esas sorumluluk Avrupa’ya ait olacak”, dedi.
Ayrıca Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da Avrupa barış gücünün konuşlandırılmasına karşı olmadığını açıkladı. Trump, bu konuyu doğrudan Putin’e sorduğunu ve Rus liderin “bununla ilgili bir sorunu olmadığını” söylediğini belirtti.
Trump: “Putin Kabul Edecek”
Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 12 Şubat’ta Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi. Washington ve Moskova, görüşmenin içeriği hakkında resmi açıklama yapmamıştı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce, NATO ülkelerinin askerlerinin “farklı bayraklar altında dahi” Ukrayna’da konuşlandırılmasını kabul edilemez olarak nitelendirmişti. Kremlin de Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya asker göndermesi konusunda endişelerini dile getirmişti.
Ukrayna: 100 Bin Barış Gücü Askerine İhtiyaç Var
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaş sonrası güvenliği sağlamak için 100 bin Avrupa barış gücü askerine ihtiyaç duyduklarını söylemişti. The Washington Post’un haberine göre, Avrupa Birliğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mahkeme savcının talebine bakın ne cevap verdi: Ömer Eşki'nin serbest bırakılmasına itirazda yeni karar2.Masonlar Derneği'ne kayyım atandı3.İran-ABD görüşmeleri Pakistan'da devam ederken Trump yine tehdit etti!4.İsrail'den İspanya'nın o görevde yer almasına engel!5.JD Vance İslamabad’da: ABD–İran arasında kritik zirve
6.Dünya kupası biletlerinde dudak uçuklatan tarife7.Parayı yöneten banka çalışanlarına kredi sınırlaması8.'Ele verir talkını kendi yutar salkımı': Belediye bursu 85 bin dolar ile New York'a gitmişti!9.MHP'den Bahçeli'nin takip ettiği program kuşağını kaldırma teklifi meclise sunuldu!10.İsrail Konsolosluğu'na saldırı: Şüpheliler adliyeye sevkedildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












