Vatikan: Papa Franciscus'un durumu kritik
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 23 2025
Paylaş
X Post
Hristiyan Katolik mezhebinin ruhani önderi Papa’nın durumunun kritik olduğu belirtilerek, oksijen desteği aldığı ve trombosit düşüklüğü sebebiyle kan nakli yapıldığı bildirildi.
Vatikan, ay başında geçirdiği şiddetli bronşit nedeniyle 14 Şubat'tan bu yana Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde tedavi gören Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un sağlık durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Papa’nın sağlık durumu kritik olmaya devam ediyor. Bu nedenle dün açıklandığı gibi Papa henüz tehlikeyi atlatmış değil” ifadeleri kullanıldı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Vatikan'ın dün yaptığı açıklamada, “Bu sabah Papa Franciscus, uzun süre devam eden astım krizi geçirdi ve oksijen tedavisine de ihtiyaç duydu. Bugün yapılan kan testlerinde anemi ile beraber trombosit düşüklüğü tespit edildi. Bu durum kan nakli yapılmasını gerektirdi. Papa’nın bilinci yerinde ve gününü koltukta geçirdi ancak düne göre daha sıkıntılı” denildi.
Vatikan, Papa'nın hastanede tedavi gördüğü için bugünkü geleneksel pazar duasını yine icra edemeyeceğini ve dua metninin paylaşılacağını duyurdu.
PAPA FRANCISCUS KİMDİR?
Şu anki Papa, Papa Franciscus (asıl adı Jorge Mario Bergoglio) olup, 13 Mart 2013'te seçilmiştir. Tarihteki ilk Latin Amerikalı ve ilk Cizvit Papadır. Arjantin doğumlu olan Franciscus sağlık sorunları nedeniyle son zamanlarda çeşitli tıbbi tedaviler görmekte olup, görev süresi boyunca muhafazakar çevrelerden tepkiler alan politikalarıyla öne çıkmıştır.
Papa, Katolik Kilisesi'nin en yüksek ruhani lideridir ve aynı zamanda Vatikan Devlet Başkanıdır. Papa, Katolik inancına göre Hz. İsa'nın havarilerinden Aziz Petrus'un halefi olarak kabul edilir ve Hristiyan dünyasındaki en önemli dini figürlerden biri olarak görülür.
GÖREVLERİ
Papa, dünya genelindeki 1,3 milyar Katoliğin ruhani lideridir.
Bağımsız bir şehir devleti olan Vatikan’ın siyasi ve idari lideridir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?2.KHK'lıların peşinde mi koşuyorlardı? İstihbarat ve Güvenlik teşkilatı neden saldırıları engellemedi?3.'Hülle taktiği' komiteden döndü; Türkiye hayal kırıklığına uğradı!4.Kahraman aşçı: Saldırgana o engel olmuş! Daha fazla kaybı önlemiş!5.Saldırganın okulu basmadan önceki son mesajları ortaya çıktı
6.Avrupa hava sahası kapanabilir7.Eski Tunceli Valisi Sonel’in, Gülistan Doku soruşturması şüphelisi Ferhat Güven için yazdığı resmi yazı ortaya çıktı8.Saldırıları engelleyemeyen iktidarın Adalet Bakanı paylaşanların peşine düştü9.MHP'de yaprak dökümü bitmek bilmiyor: İstanbul'dan sonra Ekişehir şimdi de Kütahya10.Şanlıurfa’daki lise saldırısında yeni detay: İhbar var, önlem yok

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












