Washington, Ukrayna krizini daha uzun zamana yaydı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 27 2025
Paylaş
X Post
Trump yönetimi Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde süreyi uzun zamana yaydı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna özel temsilcisi Stephen Wittkoff, Fox News'e verdiği özel röportajda Trump yönetiminin en önemli önceliklerinden birinin Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek olduğunu açıkladı. Wittkoff, "Başkan'ın görev süresi bitmeden hem Ukrayna-Rusya çatışmasını çözmeyi, hem de Orta Doğu'da kalıcı barışı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Wittkoff açıklamasında Trump'ın görüşlerine atıfta bulunarak, "Başkan'ın da söylediği gibi bu savaş hiç başlamamalıydı. Bizim görevimiz bunu sonlandırmak olmalı. İnanıyorum ki bunu başarabiliriz ve bu dönemin en önemli başarılarından biri olacak" ifadelerini kullandı.
Ukrayna-Rusya barışı ve Orta Doğu çözümü
Wittkoff, Trump yönetiminin diplomasi atağını iki ana eksende yürüttüğünü belirtti: ilki Ukrayna-Rusya Barışı: "Eğer Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunları çözebilir ve bir barış anlaşması imzalanmasını sağlayabilirsek - ki bu gerçekleşmeli - bu büyük bir başarı olacak."
İkincisi ise Orta Doğu'da kalıcı çözüm: "İbrahim Anlaşmaları'nı genişletebilir, Gazze'de sağlam bir barış inşa edebilir ve Orta Doğu'da uzun vadeli istikrarı sağlayabilirsek, bunlar dönemin en önemli kazanımları olacak."
BM Güvenlik Konseyi'nde ABD ile Çin Arasında Ukrayna Kavgası
Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin son toplantısında ABD ve Çin delegeleri arasında Ukrayna savaşına dair sert bir tartışma yaşandı.
Amerikan temsilci Çin'i Rusya'ya askeri sanayi desteği sağlamakla suçlarken, Pekin yönetimi bu iddiaları kesin bir dille reddetti.
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Vekili Dorothy Shea, Çinli mevkidaşlarına yönelik sert bir çıkış
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.20 yıllık yasak sona erdi: Kırgız havayolları Avrupa’ya uçabilecek2.Giriş kartını arkadaşı için okuttu, 18 yıllık kıdemi yandı3.Kanserde yeni dönem başlıyor: Geliştirilen aşılar bu yaz hastalara uygulanacak4.Yılın ilk 4 ayında işten atılan işçi sayısında rekor kırıldı5.Bakanlığın 783 kişilik temizlik kadrosuna 120 bin başvuru
6.İran savaşında 100 gün geride kaldı: Rejim zayıfladı mı güçlendi mi?7.Kılıçdaroğlu: Tamamının işine son vereceğiz8.AİHM’den Türkiye’ye ağır mahkumiyet: Kışanak ve Tuncel davasında ihlal kararı9.Özgür Özel Meclis kürsüsünde: '26 Temmuz’u geçirmeden yapılmalıdır'10.Özgür Özel'den mahkeme kararına kumpas tepkisi: Mesele Erdoğan’ı rakipsizleştirme meselesidir

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

20 yıllık yasak sona erdi: Kırgız havayolları Avru...

Giriş kartını arkadaşı için okuttu, 18 yıllık kıde...

Kanserde yeni dönem başlıyor: Geliştirilen aşılar ...

Yılın ilk 4 ayında işten atılan işçi sayısında rek...

Bakanlığın 783 kişilik temizlik kadrosuna 120 bin ...







