Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -"Boşanmak için mahkemeye başvuran ailelere danışmanlık hizmetlerini başlattık. Biz herkesin kendi ailesi içinde huzurlu ve mutlu olmasını istiyoruz" -"Tabii ki can geri gelmiyor. Can gitmesin d


EDİRNE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Boşanmak için mahkemeye başvuran ailelere danışmanlık hizmetlerini başlattık. Biz herkesin kendi ailesi içinde huzurlu ve mutlu olmasını istiyoruz" dedi.
     Şahin, bir restoranda yaptığı konuşmada, aile kavramına büyük önem verdiklerini, bugün yaşanılan sorunların temeline inildiğinde, birçoğunun parçalanmış aileler nedeniyle meydana geldiğinin görüldüğünü belirtti.
     Aile ortamını korumak, kollamak, parçalanmadan, dağılmadan bir arada olabilmesini sağlamak için evlilik öncesi eğitimler başlattıklarını ifade eden Şahin, "Boşanmak için mahkemeye başvuran ailelere danışmanlık hizmetlerini başlattık. Biz herkesin kendi ailesi içinde huzurlu ve mutlu olmasını istiyoruz. Ailelerin toplumda pozitif enerji verecek şekilde, güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Şahin, AK Parti Hükümeti olarak bütün riskleri göze alarak çözüm sürecini yönetmeye çalıştıklarını belirtti.
     Terör bitsin, kan dursun, barış dili konuşulsun diye büyük bir gayret gösterdiklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:
     "Şehit yakınları ve gazilerimiz için çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Tabii ki can geri gelmiyor. Can gitmesin diye bugün hepinizin gördüğü bütün riskleri alarak çözüm sürecini yönetmeye çalışıyoruz. Bugün terör bitsin, kan dursun, barış dili konuşulsun diye büyük bir gayret gösteriyoruz. Ama geriye kalanın mahrumiyetini, mağduriyetini, muhtaçlığını gidermek de sosyal devlet olarak bizim görevimiz. O yüzden şehit aileleri ve gazilerimizin onurlu yaşam mücadelelerinde yanlarında olmayı çok önemsiyoruz. Çünkü bugün rahat bir nefes alabiliyorsak, bir arada olabiliyorsak, bunlarda en büyük şeyin şehitlerimizin canı, gazilerimizin de fedakarlığından geçtiğini biliyoruz. Bunların hepsi bize ait çok güçlü değerler. İnsanlık değerlerini çok daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak bizim en temel görev alanlarımızdan bir tanesi."
    
     -Gönül Elçileri Projesi-
    
     Şahin, "Bugün insanlık için ne yaptın-" anlayışıyla Gönül Elçileri Projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
     "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışının mensupları olduklarını anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Biz veren el, alan elden üstündür anlayışının mensuplarıyız. Bunların hepsini yükselen bir değer haline dönüştürmemiz gerekir. Yetişmiş insan gücünün hep beraber huzurlu, mutlu olabilmesi için de herkesin verebilme gücünü yükselen değer haline dönüştürmemiz gerekiyor. Kiminin parası vardır verir, kiminin bilgisi, kiminin de zamanı vardır verir. O yüzden önce çocuk dedik. Çocukların yaşam kalitesini yükseltmek için Gönül Elçileri Projesinde Koruyucu Aile Sistemini çok güçlendirdik. Şimdi ben burada aileyle, anneyle tanıştım. Gerçekten bir hazineler. Doğan her çocuk hazinedir. Siz onu nasıl yetiştirirseniz, öyle yetişir. Ben, Gönül Elçileri Projesine destek veren, başta sayın Valimizin eşi olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum."
    
     -"Edirne bizim için çok kıymetli"-
    
     Şahin, AK Parti Hükümeti olarak Edirneye çok önem verdiklerini, kentteki kültür hazinesinin yükselen bir değer haline dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.
     Edirnede dolaşırken bazı yerlerde gördüğü çarpık kentleşmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Şahin "Güçlü bir yerel yönetim anlayışıyla bunların bugüne kadar çözülmüş olması gerekiyordu. İnşallah bundan sonraki süreçte bu konuda gelecek vizyonu olan, güçlü kişilerin yerel yönetimlerde olması konusunda vatandaşların gerekli ağırlığı koyacağına inanıyorum. Edirnenin, iyi bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğuna bütün yüreğimle inanıyorum. Edirne bizim için çok kıymetli" diye konuştu.
     Şahin, konuşmasının ardından Yıldırım Kadın Gelişim Merkezi ve Edirne Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi birimini ziyaret etti. Buradaki kadınlarla bir süre sohbet eden Şahin, kadınların yaptığı el işi ürünlerini inceledi.
     Daha sonra Modavizyon Fabrikasını da ziyaret eden Şahin, fabrikada çalışan işçilerle de bir süre sohbet etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Selimiye Camisini ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi, buradaki yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER