Aksarayda üniversite öğrencisinin kazada ölmesi

Aksarayda üniversite öğrencisinin kazada ölmesi -Kazayı protesto etmek için Belediyeye izinsiz yürümek isteyen öğrenci grubuna polis, biber gazıyla müdahale etti


AKSARAY (A.A) - Aksarayda bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazayı protesto etmek için izinsiz yürüyen gruba polis, biber gazıyla müdahale etti.
     Otobüslerle Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Yerleşkesinden Hükümet Meydanına gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Bir süre slogan atan kalabalığın önü, Belediye binasına doğru ilerlemek isteyince kesildi.
     Bir süre burada bekleyen ve yolu trafiğe kapatan grup, sloganlar atarak Belediye Başkanı Nevzat Paltanın gelmesini istedi. Polisin ve bazı siyasi parti temsilcilerinin ikna etmeye uğraştığı kalabalık, polis barikatını aşmaya çalıştı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup geri çekildi.
     Protestocularla yapılan diyaloğun sonunda; öğrenciler arasından Nevzat Palta ile görüşmek üzere 10 kişi seçildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, belediye binasına yürüyen öğrencileri sakinleştirmek için bir süre onlarla kol kola yürüdü. Öğrencilerin Palta ile görüştürülmesinin ardından eylemciler olaysız dağıldı.
     Okuluna gitmek için E-90 karayolunda karşıya geçmek isteyen ASÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu hazırlık öğrencisi Cennet Nur Topçu (20), Oktay K. idaresindeki 34 HU 7414 plakalı tur otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Trafiğin yoğun olduğu karayoluna üst geçit yapılmamasına tepki gösteren üniversite öğrencileri, yolu 2 saat trafiğe kapatmıştı.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda üniversite öğrencisinin kazada ölmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER