Belediye başkanı, Çanakkale 1915 filminde rol

Belediye başkanı, Çanakkale 1915 filminde rol aldı -Çanakkalede çekimleri süren, Turgut Özakmanın senaryosunu yazdığı, Yeşim Sezginin yönettiği Çanakkale 1915 filminin bir bölümünde Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin de rol ald


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesi yakınlarında çekimleri süren, Turgut Özakmanın senaryosunu yazdığı, Yeşim Sezginin yönettiği Çanakkale 1915 filminin bir bölümünde Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin de rol aldı.
     Fida Film ve Örümcek Prodüksiyon Yapım ortaklığında gerçekleştirilen filmin yönetmeni Yeşim Sezgin, Çanakkale Savaşının üzerinden yaklaşık 100 yıl geçtiğini, bu süre zarfında savaş hakkında birçok şey konuşulup, tartışıldığını söyledi.
     Film ile en doğru şekilde Çanakkale Savaşını anlatmaya çalışacaklarını belirten Sezgin, En doğru kararları vererek çekiyoruz. Çanakkale 1915 filmi o dönemi anlatan en doğru ve en gerçekçi bir film olacak dedi
     Filmin yapımcılarından Serkan Balbal ise filmin, Çanakkale Savaşı ile ilgili bir bölümü, bir cepheyi ya da bir olayı anlatmadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
     Balkan göçünden sonra, Osmanlının ve Türk askerlerinin nasıl bir diriliş içine girdiğini, Balkan Savaşlarında yaşanan hezimeti nasıl üzerlerinden atıp, vatan sevgisiyle toparlanıp, tekrar bir tek vücut haline gelip, Çanakkalede yedi düvele karşı durduğunu anlatan bir film. Bu filmde, Çanakkale Savaşı ile ilgili beynimize kurşun gibi saplanan sahnelerin hepsini çekiyoruz. İnsanların sinemadan çıktıktan sonra kafalarında doğru bir Çanakkale bilgisi olmasını istiyoruz. Çünkü Çanakkalede birçok şey anlatılıyor. Ortada gezen birçok yanlış bilgi var. Herhalde biz Çanakkaleyi kaybetseydik, bugüne kadar 500 tane film izlerdik. Yurt dışında 500 film yaparlardı. Çünkü, İngilizleri, Fransızları birçok gücü, yenilmez armadayı yendiğimiz bir savaş.
     Filmle ilgili hiçbir masraftan kaçınmadıklarını dile getiren Balbal, Bugün Hollywood içerik anlamında ne kullanıyorsa, aynısını kullanıyoruz. 30 kişilik ekibimiz var. Amerika ve Meksikada özel efektler üzerine çalışıyor. Türkiyede en büyük patlama sahneleriyle, görsel efektleriyle en büyük bütçeli yapım olduğunu iddia edebilirim. Maliyeti konusunda tam bir şey söyleyemem ama şu an 5 milyon doları bulduk diyebilirim dedi.
     Bayram Namazı ve 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Beyin şehit olduğu sahnenin çekimlerinin yapıldığı bölümde bir subayı canlandıran Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin ise filmin Ayvacıkta çekilmesi ve Çanakkale Ruhunu anlatması dolayısıyla görev aldığını belirterek, Bu rolde isteyerek görev aldım. Bu elbiseler içinde görev almak, Çanakkale Savaşının çekildiği filmde subay rolünü oynamak muazzam bir şey. Atalarımız bu topraklar için gözünü kırpmadan canlarını feda ettiler. Burada onları sembolize ediyorsam ne mutlu bana ifadelerini kullandı.
     Filmin 18 Ekimde gösterime girmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Yavaş / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Belediye başkanı, Çanakkale 1915 filminde rol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER