Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gece terör saldırısının yaşandığı Şırnakta da kutlandı -Vali Özkan: Son iki bayramdır hain emeller içinde bulunan bu insanlık düşmanlarını birlik ve kardeşlik ruhuyla ye


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, insanlık düşmanlarını birlik ve kardeşlik ruhuyla yenmeye kararlı olduklarını söyledi.
     Şırnak Valiliğindeki tebriklerin kabulünün ardından Vali Özkan ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Şehir Stadındaki törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Özkan törende yaptığı konuşmada, Hukuki düzenlemelerle çözülebilecek sorunların üzerinden, bu güzel memleketimizin huzurunu sabote etmek, mekan ve zaman mevhumu gözetmeksizin masum insanları öldürmek suretiyle sözüm ona hak arayışı içinde olanların yaptığı işin adı terörden başka ne olabilir- Arife günü yüzlerce Şırnaklının bayram telaşıyla alışveriş yaptığı ana caddede, gelip karakola saldırmak en basit muhakemeyle bile Şırnaklıyı hedef haline getirmek değil midir- Şırnaklıyı hem kör kurşuna hedef yapmak hem de kendi alçak emellerine kalkan yapmak isteyen bir yapının Şırnaklıyı sevmesi mümkün müdür- dedi.
     Kendi karanlık emellerini gerçekleştirmek için her türlü izansız ve ahlaksız yolu denemekten çekinmeyen hainlerin, yine insanların yoğun olduğu bir caddede, tamamen Şırnaklıların emniyet ve selameti için hizmet eden gencecik polis memuru İbrahim Engini dün akşam saatlerinde şehit ettiğini ifade eden Vali Özkan, Bu karanlık odakların amacı yine aynıydı. Şırnaklıları kurşunların hedefi haline getirmektir. Şehit kardeşimizi minnet ve rahmetle anıyoruz diye konuştu.
     Vali Özkan, son zamanlarda okullara yapılan saldırıların vatandaşları cahil bırakma hedefine yönelik olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:
     Her gün yazılı ve görsel medyadan da takip ettiğiniz gibi, bin bir emekle yapılan okulları yakıp okulsuz, eğitimsiz bir nesil yaratma çabası içinde olanlar, olsa olsa insanlık düşmanıdır. Bu tür eylemlerin tek bir açıklaması olabilir; ancak cahil bırakırsan, aç ve muhtaç bırakırsan kandırabilir veya yönetebilirsin. Terör örgütünün amacı da budur. Bunların Şırnaklı çocuklarımızın geleceğini karartmak amacından başka niyeti olmadığı açıktır.
     Dini ve milli bayramlarımız, bize mazimizden süzülerek gelen iyi, erdemli ve ahlaklı olan değerleri yeniden hatırlamaya vesile olan günlerdir. Bu coğrafya tarih boyunca evliya ve enbiya diyarı olarak bilinmiştir. İslam dini bayramlarda bütün fenalıkların unutulup sevgi ve kardeşlik elinin uzatılmasını öğütler. Küslerin barışmasını emreder. Şimdi siz söyleyin, bayram günü masum insanları öldürmeye kast edenlerin bizim inancımızda yeri var mıdır- Son iki bayramdır hain emeller içinde bulunan bu insanlık düşmanlarını birlik ve kardeşlik ruhuyla yenmeye kararlıyız. Dayanışma ve kardeşlik ruhumuzu sınava tabi tutmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet ve Kurban Bayramınızı en kalbi duygularla tebrik eder, saygılar sunarım.
     Tören, öğrencilerin şiir okumaları ve resmi geçit ile sona erdi.
    
     Muhabir: Cafer Balık/ Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER