Erdemli Emniyet Müdürlüğü ücretsiz kask dağıttı

Erdemli Emniyet Müdürlüğü ücretsiz kask dağıttı


MERSİN (A.A) - Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarının katkılarıyla motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıttı.
     Trafik Tescil ve Denetleme Amiri Başkomiser Selçuk Yılmaz ile trafik ekiplerinin katılımıyla Akdeniz Mahallesi yayla yolunda kask dağıtımı gerçekleştirildi.
     Trafik araçlarını gören motosiklet sürücüleri, ceza yazılması endişesiyle ara sokaklara girmeye çalıştı. Ancak trafik ekiplerinin uygulamanın ceza yazmak amacıyla değil, ücretsiz kask dağıtımı için olduğunu belirtmesi üzerine sürücüler kask dağıtımına ilgi gösterdi.
     Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan Başkomiser Yılmaz, A-2 sınıfı ehliyeti ve ruhsatı bulunan motosiklet sürücülerine kask hediye etti.
     Motosikleti olan gazetecilere de kask veren Yılmaz, Habere giderken mutlaka kask takın ve kazasız bir haber çalışması yapın dedi.
     İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı da, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak değil, önleyici hizmet vererek vatandaşların can ve mal güvenliğini de sağlamak olduğunu kaydetti.
     Trafiğe çıkan vatandaşların yaptıkları her hatanın başka insanların hayatını da tehlikeye attığını ifade eden Dağı, katkılarından dolayı TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları yetkililerine teşekkür etti.
     Erdemlideki kazaların yüzde 31ini araç kazaları, yüzde 65ini de motosiklet kazalarının oluşturduğuna işaret eden Dağı, motosiklet sürücülerine mutlaka kask takmaları tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Erdemli Emniyet Müdürlüğü ücretsiz kask dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER