Futbol

Futbol -Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın: Bursaspor karşısında alınan yenilgide hakem kararları büyük rol oynamıştır


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, Bursaspor karşısında alınan yenilgide hakem kararlarının büyük rol oynadığını savundu.
     Yılmaz Büyükaydın, 3-2 yenildikleri Bursaspor maçına ilişkin yaptığı açıklamada, maçın hakemi Serkan Çınar ile yardımcı hakem Arkın Akgölün verdikleri ve vermedikleri kararlarla oyunun gidişatına etki ettiklerini ileri sürdü. Büyükaydın, Bugüne kadar fazla seslendirmedik ama artık gözardı edemeyeceğimiz gerçek şu ki takımımızın sezon başından bu yana kaybettiği puanlarda hakem hatalarının oranı çok yüksek. Burada ister istemez insanın aklına farklı yorumlar geliyor dedi.
     Bursaspor maçındaki hakem kararlarına dikkat çeken Büyükaydın, şöyle devam etti:
     Hakem ve yardımcısının Henriquenin golünde topun ilk vuruşta çizgiyi geçmesine rağmen santraya ikinci vuruştan sonra koşmaları, niyetin sorgulanması gerektiğine en açık örnektir. Bursasporun attığı ikinci gol, faul olup olmadığı tartışılır bir pozisyon sonrasında gelmiştir. Fakat hakem aynı hassasiyeti ilk yarının son dakikasında gole giden Adriana arkadan apaçık yapılan sert müdahalede her ne hikmetse göstermemiş, oyunu devam ettirmiştir. Yine hakem Serkan Çınar ikinci yarıda Serkanın ceza sahası içinde Edu tarafından düşürülmesine seyirci kalmış, o anda neler düşündüyse penaltı düdüğünü çalamamıştır. Alınan yenilgide hakem kararları büyük rol oynamıştır.
     Büyükaydın, Trabzonspor istatistiklere bakıldığında bu sezon ligde penaltı kullanmayan tek takımdır diyerek, şunları kaydetti:
     Artık ilerleyen haftalar ve yaşanan gelişmeler bize bunun tesadüf olmadığını düşündürmeye başlamıştır. Bir hafta önce konuşan bir hafta sonra susturulmak isteniyorsa, bu tablodan zaten eksik olan adaleti beklemek hayalcilikten başka bir şey değildir. Trabzonspor camiası, kendisine yapılacak haksızlıkların üstesinden her platformda er ya da geç gelebilecek güce sahip büyük bir kulüptür. Bu zor dönemde gerekli bütünlüğü gösterme kabiliyeti yüksektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER