Side Antik Kentindeki kazı dönemi sona

Side Antik Kentindeki kazı dönemi sona erdi -Manavgat ilçesine bağlı Side beldesindeki antik kentte yapılan 2012 yılı kazı dönemi sona erdi


ANTALYA (A.A) - Manavgat ilçesine bağlı Side beldesindeki antik kentte yapılan 2012 yılı kazı dönemi sona erdi.
     Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Alanyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kazı çalışmasını yerli ve yabancı 70 kişiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Kazılarda önemli değerlere ulaşıldığını ifade eden Alanyalı, bu yıl kazı programında Doğu kapısı, Athena Tapınağı, kuzeybatı alanında çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Doğu kapısında yapılan kazıların Avusturya Graz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Scherrer ve 15 kişilik ekibi tarafından yürütüldüğünü bildiren Alanyalı, Doğu kapısı Side için önemli. Çünkü burayı açarak şehirde yeni bir anıtın ortaya çıkmasını sağlayacağız. Bunun yanında antik kentteki gezi planını daha anlaşılır hale getireceğiz. Bu yönde de bir alan planlaması yapacağız dedi.
     Alanyalı, Athena Tapınağında dağınık ve yıkık durumdaki sütun ve sütun başlıklarının yapı dışındaki bir alana taşınarak yüzeydeki çakıl tabakasının temizlendiğini belirterek, Side Müzesinin kuzeybatısında, sarnıçların yanında ve Üç Gözlü Çeşmenin hemen arkasındaki alanda Doç. Dr. Feriştah Alanyalı ve arkeolog Kaan Kırçın başkanlığında arkeolojik kazı çalışmaları yapıldığını söyledi.
     Tiyatro ve çevresinin tarihsel süreç içindeki dönüşümüne açıklık getirmek, Dionysos Tapınağı ve otopark alanında yapılan arkeolojik çalışmaların sonuçları ile karşılaştırmak ve bu yerin şehrin bütünü içindeki yerini anlayabilmek amacıyla bu alanda çalışmalar yapıldığını dile getiren Alanyalı, 2.5 yıldır sürdürdükleri Tykhe Tapınağı restorasyonunu tamamlanarak ay sonunda açılışı yapılacaklarını kaydetti.
     Doç. Dr. Alanyalı, antik kentte 1947 yılından bu yana aralıklarla kazıların sürdüğü bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Side Antik Kentindeki kazı dönemi sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER