SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu:

SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu: "Borcumuz IMFye bitti demek diğer yerlere de borç olmadığı manasına gelmiyor. Türkiye hükümetinin borcu 330 milyar doları geçti"


ESKİŞEHİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Borcumuz IMFye bitti demek diğer yerlere de borç olmadığı manasına gelmiyor. Türkiye hükümetinin borcu 330 milyar doları geçti" dedi.
     Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Divan Yoklama Toplantısında yaptığı konuşmada, geçmişte bugün iktidarda bulunan kişilerle birlikte politika yaptıklarını belirterek, "25-30 yıl birlikte çalıştık ancak bir noktaya geldi ki arkadaşlar bizden ayrıldılar, yeni bir yol seçtiler. O seçtikleri yol endişelerle dolu. Güzel şeyler yapıyorlar. Biz bunları görmüyoruz diyemeyiz ancak yeterli mi- Ülkemizi sıkıntılardan kurtaracak projeler mi- Önümüz bu noktada açılacak mı- İşte biz bu noktada endişe yaşıyoruz" diye konuştu.
     Özellikle Türkiyenin ekonomik gidişatından endişe duyduklarını dile getiren Karamollaoğlu, Türkiyenin Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunun bitmesinin ekonomik sorunları çözmeyeceğini savundu.
     "Borcumuz IMFye bitti demek diğer yerlere de bitti manasına gelmiyor" diyen Karamollaoğlu, "Ekonomiden biraz anlayan biri bakanlıkların internet sitelerine baksın, Türkiyenin borcunun son 10 yılda 220 milyar dolardan geçen sene sonu 560 milyar, bugün itibariyle 600 milyar doları geçtiğini göreceksiniz. Bu borç tamamen elbette devletin değil, tamamen dış borç mu değil ama Türkiye Hükümetinin borcu 330 milyar doları geçti" ifadelerini kullandı.
     Bankaların reklamlarla kredi vererek halkı borçlandırdığını öne süren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:
     "Şimdi maalesef Türkiye borca mahkum hale geldi. Güzel yatırımlar yapılıyor duble yollar, hızlı trenler, hastaneler, okullar... Fakat sanayi ve üretim yok. Siz aldığınız paraları sadece hizmet yatırımlarına harcar, sanayi yatırımlarına harcamazsanız, o borcu neyle ödeyeceksiniz- Borcu ancak üretime dönük fabrikalara yatırırsanız, ihracat yapmak kaydıyla o zaman borcu ödersiniz. Cari açık ve ithalat geçen sene düştü ama bu bizi kurtarmaz, aradaki farkı yine borçla ödeyeceksiniz. Borç alan ülkeler bağımsız bir politika izleyemezler. Biz bugünkü ekonomik gidişten endişeliyiz."
     Karamollaoğlu, Suriye politikasında da yanlış yapıldığını iddia ederek, şöyle devam etti:
     "Kimse bizi Esada yandaş gibi göstermeye kalkmasın biz ömrümüzde Esadla hiçbir zaman ittifak kurmadık hiçbir toplantımıza davet etmedik, kendisiyle görüşmedik. Sadece acaba diyalog yoluyla bu çatışmalar durur mu diye bir gayretin içine girdik, bizi yanlış takdim etmeye kalktılar."
     Belçikada bir toplantıya katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da toplantıya telefonla katılarak, partilileri selamladı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER