Türkiyenin ilk süs bitkileri hali Yalovada

Türkiyenin ilk süs bitkileri hali Yalovada kurulacak -Altınova Belediye Başkanı Oral: Hollandada geziler yapıldı. Buradan seçtiğimiz modeller var. O modellerden birini oluşturacağız


YALOVA (A.A) - Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Türkiyenin ilk süs bitkilileri halinin ilçelerinde kurulması için çalışmaların sürdürüldüğü belirterek, Hollandada geziler yapıldı. Buradan seçtiğimiz modeller var. O modellerden birini oluşturacağız dedi.
     Oral, yaptığı açıklamada, halden tüm süs bitkileri üreticilerinin yararlanacağını belirterek, halin herkese açık olacağını söyledi.
     Hollandada bir takım gezi yapıldığına işaret eden Oral, Buradan seçtiğimiz modeller var. O modellerden birini oluşturacağız. Arazisi hazır. Kamu arazisinde yapılacak. Avantajlı ve güzel bir yer diye konuştu.
     Yalova İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar ise projeyi desteklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Proje, üreticileri olumlu etkileyecektir. Hal ile üreticiler, ürettiği malın karşılığını hiçbir sorun yaşamadan alacak. Yalova dışından üreticiler de burada ürünlerini satabilecek. Çiçekçilikte lojistik bir üs haline getirilecek Yalova, Türkiyeden ihracat için çıkış noktası olacak. Adana, Antalya, İzmirde üretilen mal Yalovaya gelecek. Fiyatlar arz-talep dengesine göre oluşacak. Üreticiler Avrupada olduğu gibi üretime odaklanacak. Üretimin nerede yapıldığının önemi kalmayacak. Üretici malını satarken alacak kaygısı da yaşamayacak.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk süs bitkileri hali Yalovada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER