'Zarrab'ın avukatı far ışığına tutulmuş geyik gibi şaşırdı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 12 2017
Paylaş
X Post
Reza Zarrab’ın avukatı olmak isteyen Rudy Giuliani ve Michael Mukasey’in, avukat olabilmek için yeterliliğine bakılan 2. ‘Curcio’ duruşması da bugün New York Güney Bölgesi Adliyesinde yapıldı. Duruşmada Yargıç Richard Berman’ın Giuliani ve Mukasey’in pozisyonlarında halen netlik kazanmadığı ve anlaşılmayan birçok konu olduğunu söylemesi dikkat çekti.
Berman, bir saatten az süren celsede savunmadan duruşmada yaptığı argümanları yazılı olarak vermesini çünkü kendisine iletilen argümanlarda birçok kafa karışıklığı yaratan yönler olduğunu vurguladı.
İki temel çelişki
Duruşmada bugün iki temel konuda yargıcın çelişki gördüğü ortaya çıktı. Birinci olarak yargıç, Zarrab’ı temsil edecek Giuliani ve Mukasey’in yaptıklarını, veya bu şirketlerin işlemlerinden doğacak ‘menfaat çıkar çatışmalarından’ Zarrab’ın istese de feragat edip, edemeyeceğinden emin olmadığını söyledi.
İkinci büyük çelişki olarak ise Yargıç, Giuliani’nin şirketi Greenberg Traurig’in halen Türk hükümetini mi yoksa Zarrab’ı mı temsil ettiğinin anlaşılmadığını kaydetti.
Yargıç, Giuliani ve Mukasey’in gidip Türk hükümeti veya ABD hükümeti ile pazarlık yaptığında, bu görüşmelerde ortaya çıkacak menfaat çatışmalarından Zarrab’ın feragat edip, edemeyeceğinin de anlaşılmadığını kaydetti.
Yargıç: Anlaşılmadı, yazılı olarak getirin!
Yargıç, duruşma sırasında oldukça ‘kafası karışık’ bir izlenim verdi ve bunun üstüne, açıkça da kendisinin Zarrab’ın savunma ekibinin yaptığı argümanlarda birçok zıtlık gördüğünü söylediği görüldü. Duruşma sonunda ellerini de iki yanına atarak, Zarrab’ın savunmasının dediklerinin anlaşılmadığını, bu kullanılan argümanların yeniden kendisine ‘yazılı’ olarak teslim edilmesini istedi.
Zarrab’ın yanında bugün, son iki celseye katılan Halkbank’ın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise bulunmadı.
Yargıç, bugünkü celsede Zarrab’ın savunmasının yaptığı argümanların ‘ne tür sonuçlar’ (implications) doğuracağının da anlaşılmadığını kaydetti.
Yargıç Berman örneğin, Giuliani ve Mukasey’in ABD hükümeti ile görüştüğünde Zarrab’ı mı yoksa Türk hükümetini mi temsil ettiğinin halen muğlak olduğunun üstüne bastı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”2.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı3.Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!4.Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vuracağız”5.Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüstü kongreye ret
6.Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Takip edeceğiz7.Almanya’nın savaş uçağı tercihi: Saab mı, F-35 mi?8.AMB faiz oranlarını üç yıl sonra ilk kez artırdı9.Serkan Gölge yaşadıklarını anlattı: Cezaevinden NASA’ya uzanan zorlu dönüş hikâyesi10.İsrail askerleri 7 aylık bebeği öldürdü: Araç hızla üzerimize geldi demişlerdi, olayın videosu yalanladı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin ba...

Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında ...

Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!

Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vu...

Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüs...





