Zonguldak Kilimli'deki maden ocağında patlama: YENİ Parti Genel Başkanı Özel'den iş güvenliği vurgusu

⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 23 2026
Paylaş
X Post
YENİ Parti Genel Başkanı Özel, Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek "Kolay ölümler ülkesi' olmaktan kurtulmak istiyoruz. Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Patlamada 3 işçi can verdi, 5 işçi yaralandı.
Zonguldak Kilimli'deki maden ocağında patlama: YENİ Parti Genel Başkanı Özel'den iş güvenliği vurgusu

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Zonguldak Kilimli’de maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Maden ocağındaki patlamada ilk belirlemelere göre; 3 işçi can verdi, 5 işçi yaralandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Özel, şunları kaydetti:

“Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Maden ocaklarında çok canımızı yitirdik, çok yuvaya ateş düştü.

Artık, gelişmiş ülkelerin geride bıraktığı önlenebilir kazaların, iş cinayetlerinin yaşandığı, ‘kolay ölümler ülkesi’ olmaktan kurtulmak istiyoruz. Madencilerin iş güvenliğinin sağlandığı, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.”