' Esma Uludağ'ın Hatırası' Cannes'da gösterildi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 24 2023
Yunanistan'da vefat eden Esma Uludag'a ithaf edilen "Homeland- Vatan" isimli duygusal şarkının merkezinde olduğu duygusal "Vatan: Mülteciler için Bir Şarkı" belgeseli Cannes Film Festivali'ninde özel bir gösterim yaptı.
35 yaşında geçirdiği felç ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden KHK Mağduru Esma Uludağ'nın merkezinde olduğu "Vatan: Mülteciler için Bir Şarkı" belgeseli Güney Afrikalı sanatçılar tarafından tamamlandı. 

Mayıs ayının 16'sı ile 27'si arasında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen Cannes Film Festivali, dünyanın en prestijli ve en etkileyici film festivalidir. Bu yıl 76. sı düzenlenen festival, geniş kitlelere sinemanın inceliklerini sunmanın yanı sıra, film yapımı ve dağıtımı üzerinde odaklanan çeşitli atölye ve panellere de ev sahipliği yapıyor. 


"Vatan: Mülteciler için Bir Şarkı" belgeseli ilk gözterimini işte bu prestijli festivalde yaptı. 

Gösterim sonrası gerçekleştirilen panelde, yönetmenler Faith Isiakpere ve Firdose Bulbulia, sanatın sosyal sorunlara dikkat çekmek ve çözüm oluşturmak adına nasıl bir güç olduğunu belirttiler: Neil'ın bu müthiş bestesini, burada bizimle olan beyefendinin kaybettiği eşi anısına yaptı. Eşi, üç çocuğu ile Meriç Nehrini geçtikten sonra Atina’da ani bir kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bu, son derece etkileyici bir hikaye ve Neill Solomon bu hikayeyi bir şarkı aracılığıyla anlattı. Çünkü, Güney Afrikalı sanatçı Sipho 'Hotstix' Mabuse'un da dediği gibi, müzisyenler ve sanatçılar bir mesajı çok güçlü ve etkili bir şekilde iletebilirler. Film yapımcıları olarak, bir resmin binlerce kelimeye bedel olduğuna inanırız. Yani bir fotoğrafta, konuşmanın ötesinde çok daha fazlasını ifade edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir