1 yılda bakın ne hale geldi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 23 2016
Sedir ormanı bir yılda yok edildi

Antalya'da 23 Nisan'da kapılarını açacak uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Ekizce Yaylası, 45 kilometrelik uzaklığıyla Antalya'ya en yakın sedir ormanlarını bulunduğu bölge. Konyaaltı İlçesi Hisarçandır Mahallesi'ne bağlı yayla, aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinin botanik zenginliklerini kuracakları ülke bahçelerinde göstereceği uluslararası botanik fuarı EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olarak belirlenen şakayıkın da doğal yaşam alanı. Ancak bölgede geçen yıl devletin verdiği izinle mermer ocağı kuruldu.

Mermler ocağının bölgede 1 yıl içinde yarattığı tahribatı, değişimi arkeoloji turları düzenleyen Equinox Travel Genel Müdürü arkeolog Ümit Işın fotoğrafladı. 5 Ocak 2015 tarihli ilk fotoğrafın Ekizce Yaylası'nda mermer ocağı şantiyesinin yeni kurulmaya başladığı, çevreci grupların, doğa severlerin ve bölge halkının eylemler yaptığı dönemde çekildiğini belirten Işın, “Diğer fotoğraflar ise 21 Şubat Pazar gününe ait. Bir gezi sonrası dönüş yolunda bölgedeki son durumu görmek için uğradık. Son fotoğrafların çekildiği yer aşağı yukarı ilk fotoğrafla aynı noktadan" diye konuştu.

Mermer ocağı çalışmasının olduğu noktanın Ekizce
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







