'Nargile geyikleri'nin vazgeçilmezi 'Lozan’ı 100. yıldönümünde konuş(ama)mak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 25 2023
AKP iktidarı tarafından "gizli maddeleri"yle sürekli gündemde tutulan, nargile sohbetlerinin vazgeçilmez konusu Lozan Anlaşması'nı 100. yıldönümünde Türkiye'de ele alıp inceleyen hiçbir kişi veya kurum yok.
BoldMedya'dan Sabri Denkerli'nin analizine göre, Türkiye’de herhangi bir konunun ve tabii bu meyanda dış politikaya ilişkin en ufak bir meselenin dahi asgari medeni ölçüler çerçevesinde tartışılması imkansız hale geleli bir hayli vakit oldu. Üstelik Türkiye’de aklı başında kimseler artık böylesi bir cehalet ortamında sesini çıkarmayı çoktan “israf-ı kelam” olarak görmeye başladı.
HERKES YENİ NORMU ÇOKTAN KABULLENDİ
100. YILINDA LOZAN’I ELE ALIP İNCELEYEN YOK
Dolayısıyla, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının üzerinden geçen 100. yılda ülkenin üniversitelerinde, devlet kurumlarında, düşünce kuruluşlarında ve medyasında bu antlaşmanın eğrisiyle doğrusuyla ele alınıp geleceğe dair projeksiyonlarda bulunulacağını sanıyorsanız “Yeni Türkiye” denilen olgudan habersizsiniz demektir.
BİLGİYE OLAN GİZLİ NEFRET TARTIŞMALARI İMKANSIZ KILIYOR
Mevcut Türkiye’de bilgiye karşı duyulan gizli ve ilan edilmemiş nefret, herhangi bir konunun akıl ve izan sınırları içerisinde tartışılmasını imkansız kılıyor. Kamplaşmış toplum kesimleri arasında birbirine duyulan iğrenti hissini daha da derinleştirmenin ya da iktidarda olmanın verdiği kudret hissini daha da ilerletmenin sağlayacağı haz dururken, Lozan Antlaşması’nın 100. yılında Erdoğan Türkiyesi’nin ekranlarında hiç kimse bu antlaşmayı değerlendirmek gibi sıkıcı bir işle uğraşmaz, ayrıca böyle bir maceraya aklı ve bilgisi de yetmez.
BAZILARI LOZAN’I BİLECİK’İN BAZLAMASIYLA MEŞHUR İLÇESİ SANIYOR
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







