15 gün içinde Uzan'ların mal varlıklarına el konulabilecek


Zimmet, bankayı vasıta kılarak dolandırıcılık, devlete karşı dolandırıcılık, cürüm işlemek amacı ile teşekkül oluşturmak ve üye olmak suçları ile yargılanan Yavuz Uzan ve Hakan Murat Uzan, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15 içinde başvurmadıkları takdirde mal varlıklarına el konulabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Yavuz Uzan ile Hakan Murat Uzun hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 31 Ocak 2008'de iddianame hazırlandığı hatırlatıldı. Yavuz Uzan ve Hakan Murat Uzan hakkında 26 Ocak 2011'de gıyabi tutuklanma kararının verildiği belirtildi. İki sanık hakkındaki gıyabi tutuklamanın gerçekleşmediğinin belirtildiği kararda, sanıkların duruşmalara gelmeyerek kovuşturmanın sonuçsuz kalması için saklandığı ve nerede olduklarının bilinmediği anlaşıldığından kaçak işleminin yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Kararda ayrıca Yavuz Uzan ile Hakan Murat Uzan'ın 15 gün için İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmamaları halinde kaçak sayılacakları ve Türkiye'de bulunan tüm mallarına, hak ve alacaklarına orantılı olarak el konulabileceği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber 15 gün içinde Uzan'ların mal varlıklarına el konulabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER