3 dakika geciken Japon bakanın özrü kabul edilmedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 22 2019
Japonya'da parlamentoya 3 dakika geciken ve 'göreve saygısızlıkla' suçlanan bakan Yoshitaka Sakurada özür diledi. Muhalefetse çok tepkili...
Muhalif milletvekilleri, hem Olimpiyat Bakanlığı hem de Siber Güvenlik Bakanlığı görevlerini yürüten Sakurada'nın gecikmesini ‘görevine karşı saygısızlık' olarak niteledi ve bütçe komisyonunun toplantısını beş saat boyunca boykot etti. Sputnik'teki habere göre, muhalefet, yaptığı pek çok gafla kamuoyunun gündeminde olan Sakurada'nın defaatle istifasını talep ediyor.
'HAYAL KIRIKLIĞI' GAFI
Yoshitaka Sakurada, son olarak geçen hafta Olimpiyat madalyası alması umulan bir yüzücüye lösemi teşhisi konulması üzerine ‘hayal kırıklığına uğradığını' söylemişti.
Bakan, "Kendisi, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda potansiyel bir altın madalya sahibi, çok büyük beklentilerimiz olan bir sporcu. Gerçekten hayal kırıklığına uğradım" demişti.
Sakurada iki yıl önce de, İkinci Dünya Savaşı'nda Japon askerlerinin tecavüzüne uğrayan kadınları ‘profesyonel fa...ler' diye tanımlamıştı. Gafları nedeniyle sıklıkla eleştirilen Bakan, bu nedenle sürekli özür dilemek durumunda kalıyor.
GÖREVE UYGUN BULMUYORLAR
Bu hafta başında Asahi Shimbun gazetesinde yayımlanan bir ankete göre, Japonların yüzde 65'i Sakurada'nın göreve uygun olmadığını düşünüyor.
2020 Olimpiyatları'nda siber güvenliği sağlama sorumluluğunu da üstlenen Bakan, bir açıklamasında hiç bilgisayar kullanmadığını söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







