48 saatte 27 şehit!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 4 2016
Güneydoğu’da devam eden operasyonlarda son 48 saat içinde şehit haberleri neredeyse her saat artan bir tırmanış gösterdi ve dün akşam saatlerinde sayı 27’ye ulaştı. 3 asker de ağır yaralı. 101 PKK'lı teröristin de öldürüldüğü çatışmalar özellikle Tendürek Dağı’nda ve Çukurca, Şemdinli’nin kırsal kesimlerinde yoğunlaşıyor.

Acı haberler peş peşe geldi!
Van, Çukurca, Şemdinli’de 20 asker şehit oldu, 34 asker yaralandı. Bismil’de kazada 1 polis şehit oldu. Son 48 saatte bölgede 27 güvenlik görevlisi şehit olurken 66 kişi de yaralandı.
Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçelerin arasındaki Tendürek dağındaki perşembe günü başlatılan operasyonda önceki gece Gülizar Mevkii’ndeki üs bölgesine dönen askerlere pusu kuran PKK’lilerle çatışma çıktı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.
Bölgedeki operasyonda 11 PKK’lı terörist de öldürüldü.
Operasyon kapsamında Çaldıran- Doğubayazıt karayolu trafiğe kapatıldı.
Çaldıran’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunyol Köyü’nden itibaren kapatılan yola yaklaşık 500 metre uzaklıkta önlem alan askerler, araçların geçişine izin vermedi.
Yoğun askeri hareketliliğin yanı sıra çatışmaların yoğunlaştığı Gülizar Köyü yakınında bulunan bir tepede konuşlu obüslerin namluları Tendürek Dağı’na çevrildi.
Çukurca’da çatışma
Hakkâri Çukurca'da devam eden operasyonda güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında dün sabah 06.45 sıralarında çatışma çıktı.
TSK 7 askerin şehit olduğunu 20 askerin de yaralandığını açıkladı.
100’den fazla PKK’lı da öldürüldü.
Yaralılar helikopterlerle Fatih Kışlası’na, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
PKK Aktütün’de pusu kurdu!
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lilerin açtığı ilk ateşte 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.
Çatışmanın çıktığı bölgeye helikopterlerle takviye birlik sevk edilerek operasyon başla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


