9 ayın kimya ihracatı 11,5 milyar dolar

9 ayın kimya ihracatı 11,5 milyar dolar

Senenin 9 ayında kimya ihracatı değer bazında 11 milyar 597 milyon dolar oldu. İhracat miktar bazında da yüzde 13,3 artarak 12,5 milyon tona geldi.

Eylül ayı ihracatı değer bazında yüzde 26,99 indi ve 1,1 milyar dolara geriledi.

Eylül ayında en çok ürün satılan ülkeler Irak, Almanya, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İtalya, İran, Yunanistan, Romanya ve İngiltere olarak sıralandı. 9 ayda Mısır, Irak ve Almanya başı çekti. Ardından Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, İran, İspanya, Suudi Arabistan, Azerbaycan-Nahcivan ve Yunanistan geldi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, "Geride kalan ayda uzun bayram tatilinin de rolü ile üretim ve ihracatta aksaklıklar görüldü ancak kimya ihracatımız miktar olarak artmaya devam ediyor. Diğer sektörlerde de artış var. Emtia fiyatları ve kur oranlarından dolayı gerileme hissediyoruz." dedi.

Akyüz, şunları ifade etti:

"Kimya sektörü olarak hem dış ticaret açığımızı indirecek hem de ihracatı arttıracak önlemleri almaya devam edeceğiz. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma yine odağımızda olmak kaydı ile yeni ihracat modellerine bakıyoruz."

ayin-kimya-ihracati-115-milyar-dolar-1906857.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 9 ayın kimya ihracatı 11,5 milyar dolar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER