Aciller doldu taştı: Doktorlardan flaş uyarı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 7 2024
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanıyor. Uzmanlar, çocuklarda Kovid-19 ve diğer enfeksiyonlara karşı aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.
Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı alanlarda geçirilen sürelerin artmasıyla, solunum yolu enfeksiyonları hızla artış gösteriyor. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Aygün ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Sert, Kovid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarına dair önemli uyarılarda bulundu.
KOVID-19 VAKALARINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Sert, okulların açılmasıyla birlikte kalabalık ortamlarda bulunan çocuklar arasında enfeksiyon oranının arttığını dile getirdi. Kovid-19’un pandemiye neden olmuş olmasından dolayı daha fazla korkulan bir virüs haline geldiğini ancak diğer solunum yolu virüsleri gibi gribal enfeksiyonlara dönüştüğünü ifade etti. Sert, özellikle ateş, öksü
Uzmanlar, özellikle ateş, boğaz ağrısı, öksürük ve burun akıntısı şikayetleriyle gelen çocuklarda vakaların çoğaldığını ve ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, hastalanan çocukların evde izole edilmesi ve hekim kontrolü olmadan ilaç ya da gıda takviyesi kullanılmaması gerektiğini vurguladılar.
ACİL SERVİS BAŞVURULARINDA ARTIŞ VAR
Posta'da yer alan habere göre, Doç. Dr. Deniz Aygün, sonbahar ve kış aylarına girilmesiyle solunum yolu enfeksiyonlarının beklenen düzeyde arttığını ve acil servis başvurularında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Belirtiler arasında yüksek ateş, öksürük, halsizlik, göz ve burun akıntısı gibi semptomlar olduğunu belirten Aygün, Kovid-19 vakalarının da arttığını ancak influenza ve rinovirüs gibi diğer solunum yolu virüslerinin de etkili olduğunu ifade etti.
Aygün, özellikle influenza aşısının yapılmasını ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı genel tedbirlerin alınmasını tavsiye etti. Sağlıklı beslenme ve mevsimine uygun gıdaların tüketilmesinin çocuklar için önemli olduğunu da ekledi. Ayrıca ailelerin ulusal aşı takvimine uygun hareket etmelerinin enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını belirtti.
KOVID-19 VAKALARINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Sert, okulların açılmasıyla birlikte kalabalık ortamlarda bulunan çocuklar arasında enfeksiyon oranının arttığını dile getirdi. Kovid-19’un pandemiye neden olmuş olmasından dolayı daha fazla korkulan bir virüs haline geldiğini ancak diğer solunum yolu virüsleri gibi gribal enfeksiyonlara dönüştüğünü ifade etti. Sert, özellikle ateş, öksü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor4.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







