Afganistanlı Âlim'den Hizmet'e destek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 8 2016
Afganistan Hac ve Evkaf Bakan Yardımcısı, “İnkilabı İslami” partisinin başkanı din âlimi Abdul Hakim Munip hizmet hareketi hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, hocaefendi ve hizmet hareketine atılan iftiralara cevap verirken, bu süreçte hizmet hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye destek verilmesi gerektiği çağrısında bulundu:
Uzun zamandan beri Allah’a dua ederek hizmetin bir ferdi olmayı arzu etmişizdir:
Samanyolu habere konuşan Afganistan Hac ve Evkaf Bakan Yardımcısı, hizmet hareketi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Munip, hizmet hareketinin hedefinin insanlığa hizmet olduğunu ifade ederken, “ hizmet hareketini yakından takip ediyorum. Hizmet hareketi tarafından Türkiye’de organize edilen birkaç konferansa katıldım. Uzun zamandan beri Allah’a dua ederek hizmetin bir ferdi olmayı arzu ettim. Hizmet edenlerin arasında hizmet mensubu olarak ülkeme hizmet etme ümidini taşıdım. Hizmet hareketinin faaliyetleri insanlığa hizmetten ibarettir. Keşke bütün Afganlar da aynı düşünceye sahip olsalardı.” dedi.
Siyasete karışmayan, işi insanlığa hizmet etmek olan bir insan nasıl olur da terörist olabilir?
Afganistan’da yaşadığı acı tecrübelerden bahseden Munip, farklı iktidarlar döneminde her zaman halkın ezildiğini kaydederken sözlerine şöyle devam etti; “ hizmet gönüllülerinden birçok dostum var, onları yakından tanıyorum. Bunlar siyasete karışmayan insanlar. Siyasete karışmayan bir insan nasıl da terörist olabiliyor? Hizmet hareketi mensuplarına terörist demek bence büyük bir yanlışlık. Geri dönüşümü hiç kimsenin yararına olmayan büyük bir yanlışlık. Türkiye halkı için ve Tüm İslam dünyası için yüz kızartıcı bir yanlışlık bu.” sözüyle tepkisini dile getirdi.
Bu süreçte herkesin hizmete destek vererek dik durması gerekiyor:
“Hizmet hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı atılan iftiralar çok üzücü.” diyen Munip, bu iftira karşısında herkesin dik durması, aynı zamanda bu süreçte hizmete destek verilmesi gerektiğini vurguladı.
Hocaefendi dini değerleri canlı tutulması ve takviye edilmesi için hep çırpınıp durdu:
Hocaefendi hakkındaki görüşlerine değinen Munip, “ Fethullah Gülen Hocaefendi din âlimi. Şeyh Ül Hadis olduğunun yanı sıra büyük bir hoca. T
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


