Ağbaba, iptal edilen ihaleleri sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından düzenlenen Hekimhan ve Akçadağ içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işi ihalelerinin iptal edilmesi konusunda kamuoyunun tam bilgilendirilmediğini söyledi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin açılmasının ardından ilk soru önergesini MASKİ ihaleleriyle ilgili verdiklerini bildirdi. Hekimhan ve Akçadağ ihalelerinin iptal edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ihalelerin yapıldığını ve filen çalışmalara başlandığını söylemesinin halkı kandırmak olduğunu ifade eden Ağbaba, "Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından 29 Eylül 2015 tarihinde Hekimhan İlçesi içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işi ihalesi, 30 Eylül 2015 tarihinde ise Akçadağ ilçesi içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım işi ihalesi için teklifler alınmış, ihale kararı 5 Ekim tarihinde açıklanmıştır. Her iki ihalenin de 7 Ekim tarihinde iptal edildiği firmalara bildirilmesine rağmen hem MASKİ müdürü hem de Büyükşehir Belediye Başkanı bu iptal tarihinden sonra yaptıkları açıklamalarda ihalelerin yapıldığını ve fiilen çalışmalara başlandığını belirtmişlerdir." dedi.

CHP Malatya Milletvekili, TBMM Başkanlığı'na konuyla ilgili verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti: "MASKİ tarafından düzenlenen ihaleler, Belediye şirketlerinden Esenlik Ltd. Şti'nin ihaleyi alamaması sebebiyle mi iptal edilmiştir? İhalelerde en düşük teklifi Esenlik Ltd. Şti vermiş olsaydı ihaleler iptal edilecek miydi? İhaleler 7 Ekim tarihinde iptal edilmesine rağmen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı 13 Ekim tarihinde ihalelerin yapıldığına dair açıklamasının sebebi nedir? Şayet Başkan ihalenin iptal edildiğini bilmiyorsa bu yönetim acizliği değil midir? Belediye Başkanı iptali bilmesine rağmen kamuoyuna ihalenin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını söylemesi halkı kandırmak değil midir?"

CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba, iptal edilen ihaleleri sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER