Ağır hastaydı ısrarla cezaevinde tutuldu, tahliye edildikten iki hafta sonra vefat etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 24 2019
KHK mağduru olan ve sonrasında tutuklanarak cezaevine konan öğretmen Tacettin Toprak, hapishanede ilerleyen kanser hastalığı sebebiyle bu sabah hayata gözlerini yumdu.
İleri düzeyde mesane kanseri olan Tacettin Toprak, cezaevinden tahliye talep etmiş ancak bu isteği hastalık ileri düzeye ulaşana kadar reddedilmişti. Kanser hastalığı vücuduna yayıldıktan sonra tahliye kararı verilen öğretmen Tacettin Toprak yoğun bakımdaki hayat mücadelesini bu sabah kaybetti.

36 yaşındaki Tacettin Toprak, eşi ve iki minik evladının gözleri önünde ölüme sürüklendi. Toprak’ın vefat haberini İnsan hakları savunucu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu verdi.

36 yaşındaki KHK mağduru öğretmen, geride acılı bir eş ve 2 çocuk bırakırken bugün Manisa Kırkağaç’ta toprağa verilecek.

GERGERLİOĞLU DUYURUNCA TAHLİYE ETTİLER
Milletvekili Gergerlioğlu, 8 Ağustos’ta Tacettin Toprak için mahkemeye “Tahliye edin” çağrısı yapmıştı. İki gün sonra tahliye edilen Toprak’ın doktor raporlarının hiçe sayılarak aylarca içeride tutulduğunu ve bu nedenle de hastalığının ilerlediğini kaydeden Gergerlioğlu, tahliye kararı vermeyen mahkemeye tepki göstermiş ve “Ölene kadar mı tutacaksınız? Tabutta mı tahliye edeceksiniz” diye sormuştu.
Tacettin Toprak, iki haftadır hastanede makineye bağlı olarak tedavi görüyordu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







