Akif Beki'den Binali Yıldırım'a: Servetinin kaynağını açıkla
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 3 2019
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının mal varlığıyla ilgili sorular soran T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a açtığı davayı köşesine taşıdı.
Gazeteci Mehmet Y. Yılmaz bakanlık, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinin ardından AKP’nin İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım’ın çocuklarının mal varlığı ile ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu'nun "kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla düzenlediği iddianamede Mehmet Y. Yılmaz'ın T24'te yayımlanan yazısı için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Karar gazetesi yazarı Akif Beki de "Yargılatmaya ne gerek var?" başlıklı yazısında Yılmaz'a açılan davayı yazdı.
Beki'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:
Ne gerek var oysa yargılatmaya. Açıklarsın servetinin kaynağını, haksız kazanç spekülasyonlarını çürütürsün, kuru iftira ve kuyruklu yalansa suratına çarpar rezil rüsva bile edersin yayanı, kesilir sesler, herkes oturur yerine, olur biter.
Oysa dava kapatmaz konuyu, daha da büyütür. 'Şuyuu vukuundan beter' denmiyor haybeye, alır yürür başını şayialar. İnternet sitelerinde dolaşırken birden dünya medyasında haber olmaya başlar. Mastika sakızı gibi dillerine düşer, sündürür dururlar.
Hele ki fikri takip konusunda takıntılı bir sabit fikirliye çattıysanız geçmiş olsun, susmaz. Başınızın etini yer, kurtulamazsınız çenesinden.
İlkesel tutum, demokratik anlayış bakımından yanlış değil sadece. Astarı yüzünden pahalıya da gelir, uğraştırırsın ama seni de yorar yıpratır, ne gerek!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


